Hovedinnhold

Hollywood-Monica: Kan saksøke mediene som skriver «puppemodell»

RASER MOT BEGREPET «PUPPEMODELL»: Monica Hansen, fra «Ja, vi elsker Hollywood». Foto: TV Norge
RASER MOT BEGREPET «PUPPEMODELL»: Monica Hansen, fra «Ja, vi elsker Hollywood». Foto: TV Norge
(VG Nett) Monica Hansen (27) fra «Ja, vi elsker Hollywood» er fortsatt opprørt over å bli kalt puppemodell.

I kveldens premiere på TV Norge-serien «Ja, vi elsker Hollywood» får seerne møte den utflyttede Tønsberg-jenta Monica Hansen, som jobber som modell og skuespiller i Los Angeles.

Hun er én av ni utflyttede norske kvinner som har søkt lykken i glambyen som skal bli presentert for norske TV-seere utover våren.

Les VGs anmeldelse av serien her:Bisarr blanding
Ettersnakk: Si din mening om «Ja, vi elsker Hollywood» og kast terning!

- Nedverdigende

I første episode snakker hun med programleder Jan Thomas Mørch Husby om å bli kalt puppemodell, noe hun synes er ille. Det ønsker hun å si mye mer om da VG Nett får henne på telefon mens hun holder på med fotoshoot i New York.

- Det er veldig nedverdigende å bli kalt puppemodell! Man kaller ikke en mann rumpemodell. Norge står for like rettigheter og har Camilla Collett på hundrekroningen (ikke nå lenger, journ.anm) og så bruker man sånne ord! Jeg synes det er veldig dårlig.

- Men i bildene av deg i manneblader er det ofte fokusert på puppene, det kan jo være derfor?

BLIR REALITY-KJENDIS: Monica Hansen er med i TV Norge-serien «Ja, vi elsker Hollywood.» Foto: Bulls
BLIR REALITY-KJENDIS: Monica Hansen er med i TV Norge-serien «Ja, vi elsker Hollywood.» Foto: Bulls

- Det spiller ingen rolle. Ordet er negativt, det er det samme som å si dåye eller tøyte. Jeg har aldri sagt jeg er en puppemodell, da kan ingen skrive det heller. Jeg kan saksøke mediene for å skrive det, for det er et nedverdigende ord! Hvis man er en god journalist skal man være nøytral og ikke bruke slike ord, sier hun og viser til stjerner som Megan Fox og Angelina Jolie som har stilt opp på samme type bilder som henne selv.

Fremmer karrieren

- De bruker de mest leste magasinene for å fremme sin egen karriere, men det er ingen som kaller Angelina puppemodell av den grunn.

- Dessuten har jeg aldri vist puppene mine i noe som helst norsk magasin, så jeg skjønner ikke hvorfor jeg skal kalles det, sier den engasjerte modellen.

- Hvem er det som har kalt deg puppemodell da?

- Det er norske medier, hvis du googler det så finner du det. Det skjer aldri når jeg blir intervjuet av medier fra andre steder enn Norge.

Les om fotograf-konflikten i serien:- Hun var brisen

Spent på fortsettelsen

Monica har bare sett første episode av serien foreløpig og er spent på fortsettelsen. Hun tror serien først og fremst er en humorserie, og at jentene derfor fremstilles på en litt annen måte enn hvordan de er i virkeligheten.

Artikkelen fortsetter under bildet

HOLLYWOOD-DAMENE: Her er damene som spiller hovedrollene i serien «Ja, vi elsker Hollywood». Foto: TV Norge
HOLLYWOOD-DAMENE: Her er damene som spiller hovedrollene i serien «Ja, vi elsker Hollywood». Foto: TV Norge

- Første episode presenterte meg litt annerledes enn det jeg er, men folk får ta det med litt humor. Men hadde vi bare tullet og tøyset som man kan få inntrykk av, hadde ingen av oss kommet dit vi er i dag.

Hun har etter hvert etablert seg i Los Angeles, og blitt vant med livsstilen der. Hun sier hun elsker Norge, men har ingen umiddelbare planer om å flytte hjem. Hun forteller også hva hun savner mest med gamlelandet.

- Det er trygt og lettvint i Norge. Det savner jeg. Man trenger å jobbe mindre i Norge. Her jobber man hardere for mindre penger. Og så savner jeg venner og familie selvfølgelig.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra TV

Se neste 5 fra TV