Hovedinnhold

Harald Eia: - Bra at folk får sett det selv

SKAPER DEBATT: Jørgen Lorentzen (innfelt) er ikke fornøyd med hvordan han har blitt fremstilt i TV-serien til Harald Eia. Foto: Jan Petter Lynau/VG
SKAPER DEBATT: Jørgen Lorentzen (innfelt) er ikke fornøyd med hvordan han har blitt fremstilt i TV-serien til Harald Eia. Foto: Jan Petter Lynau/VG
(VG Nett) NRK har publisert hele det omstridte «Hjernevask»-intervjuet med kjønnsforsker Jørgen Lorentzen.

Lorentzen er en gjennomgangsfigur i NRK-serien der Harald Eia er programleder, og i forrige uke gjorde kjønnsforskeren alvor av planene om å klage TV-serien inn for Pressens Faglige Utvalg (PFU).

VG Nett-leser:«Har blitt litt lei»
Si din mening!

Bakgrunnen for PFU-klagen er at Lorentzen sier at Eia har brutt garantier han ba om å få før programmet ble sendt. I klagen skriver Lorentzen at Eia har lovet ham at han skulle bli ytt rettferdighet.

- Har ingenting å skjule

Lorentzen mener altså at disse løftene ikke er blitt holdt. I tillegg mener han blant annet at meningsinnholdet i intervjuet ikke er gjengitt korrekt.

Hele intervjuet er nå lagt ut på nettsidene til NRK.

- Det er bra at folk får sett det selv. Vi har ingenting å skjule, men det har vært litt anklager om kryssklipping så vi følte vi måtte legge det ut, sier Harald Eia til VG Nett.

- Tror du dere vil bli felt i PFU?

- Det vet man aldri, men vi føler vi ikke har gjort noe galt. Det blir spennende å se.

Ikke overrasket

- Er du overrasket over hvor stor oppmerksomhet saken har fått?

- Jeg lar meg ikke overraske av noe lenger, egentlig, sier Eia.
I forbindelse med PFU-klagen i forrige uke sa underholdningssjef Charlo Halvorsen i NRK at kanalen er uenig i påstandene.

Les også:Trolig ingen ny Hjernevask-sesong

- Vi står inne for alt vi har gjort og mener det er riktig, så får det bli opp til PFU å avgjøre om de er uenige eller enige i det, sa Halvorsen.

Det har ikke lykkes VG Nett å komme i kontakt med Jørgen Lorentzen torsdag.

Les flere nyheter på Rampelys-forsiden
Følg Rampelys på Facebook

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra TV

Se neste 5 fra TV