Hovedinnhold

Håndballjentene mest sett under OL

JUBLER FOR GULL: Linn Jørum Sulland og de norske håndballjentene jublet for gull i London på lørdag. Samtidig ble håndballfinalen mest sett av OL-øvelser på norsk TV. Foto: BJØRN S.DELEBEKK
JUBLER FOR GULL: Linn Jørum Sulland og de norske håndballjentene jublet for gull i London på lørdag. Samtidig ble håndballfinalen mest sett av OL-øvelser på norsk TV. Foto: BJØRN S.DELEBEKK
(VG Nett) 1,350.000 seere så de norske håndballjentene slå Montenegro i OL-finalen lørdag kveld.

- Dermed blir gullkampen det nest mest sette programmet på NRK1 så langt i år. Bare slått av det siste programmet i «Ingen grenser» som ble sett av 1.453.000 sier analysesjef i NRK, Kristian Tolonen til VG.

På topp som lørdagsunderholdning

Som lørdagsunderholdning er det ingen andre programmer som i antall seere kommer opp i mot håndballjentenes gullkamp.
- En vanligvis sikker vinner som finalen i Eurovision Song Contest, oppnådde i år ikke flere enn 1.096.000 seere, sier Tolonen.

Håndball er godt TV

Håndball er åpenbart godt TV. Så sent som 18. desember i fjor så hele 1.649.000 de norske håndballjentene spille mot Frankrike i håndball-VM på TV 2.
- Et svært godt tall, selv om desember nok er en bedre TV-tid enn midt på sommeren, sier Tolonen.
Det var bare de norske håndballjentene av OL-deltakerne som klarte å trekke mer enn en million seere til TV denne helgen. friidretten havnet som en god nummer to med 981.seere, mens avslutningsseremonien havnet på tredje plass med 619.000 seere.

Syv over millionen

- Det er syv konkurranser som har hatt mer enn en million seere på NRK i dette OL. Mange av de var helt som forventet og aller mest sett er naturligvis håndballjentenes gullfinale, sier Tolonen.
Men han påpeker at det har vært et arrangement med svært mange øvelser som har vært overført på TV og mange av de har hatt overraskende mange seere.

100.000 så fem mil med kappgang

- Det er ganske morsomt å se at det var 100.000 nordmenn som så fem mil med kappgang på lørdag fra 10 til 13 på formiddagen, sier Tolonen.
London-OL kommer også godt ut i forhold til andre TV-overførte olympiske leker.
- Fra OL i Athen i 2004 var det åpningsseremonien som var mest sett av alle sendingene med 860.000 seere, sier Kristian Tolonen.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra TV

Se neste 5 fra TV