Hovedinnhold

«ET RIKERE NORGE» - EPISODE 9:

- De kaller meg bare for «Kiwi-Bob»

Bob Mellemstrand har tjent 120.000 kroner på utgåtte dagligvarer i år...

STAVANGER (VG Nett) Bob Mellemstrand (33) finner varer som er gått ut på dato. Det lever han godt av. Møt Kiwi-Bob i 9. episode av «Et Rikere Norge».

Denne saken handler om:

Tips oss

TIPS OSS!

Send oss en e-post:

Ola E. Stenberg

Per Opsahl

VGTV: SE 9. EPISODE MED KIWI-BOB HER!

- Jeg har tjent over 1000 kroner allerede i dag, forteller Bob like etter at vi har satt oss inn i bilen hans.

Han tilbød seg og hente oss på Sola Flyplass, og kommer kjørende presist etter avtalen, i en svart Volkswagen Polo - med «Kiwi-Bob» skrevet inn på dørene.

Vi møtte ham 26. juni i sommer.

- Hittil i år har jeg nok tjent over 120.000 kroner. Og det er skattefritt, forteller Bob, mens han tar oss med på dagens andre besøk hos en Kiwi-butikk.

Bob, som er fra Nærbø på Jæren, har i flere år benyttet seg systematisk av Kiwis prisgaranti. Og han har gjort gode penger på det.

SE ALLE ET RIKERE NORGE-EPISODENE HER!

Systematisk

I garantien til butikkkjeden er det slik at du får ny vare dersom varen går ut samme dag eller dagen etter. Har ikke Kiwi flere eksemplarer av varen har du krav på varens pris i kontanter. Kontanter får du også dersom du finner snus eller øl som er gått ut på dato.

Bob vet nøyaktig hva han skal se etter i de ulike Kiwi-butikkene i nærmiljøet. Idet vi parkerer utenfor Kiwi-butikken han har tatt oss med til finner han frem en notisblokk og en grønn Kiwi-kulepenn.

- Dette er notisboka mi, sier han med sin sjarmerende jærbu-dialekt og viser oss.

I boken skriver han opp varer som snart går ut på dato. Dermed har han full oversikt over hva han skal se etter neste gang han besøker butikken.

Fikk bil

Bobs dagligvarejakt over flere år har gitt ham mye oppmerksomhet. Ikke bare av pressen, men også av Kiwi.

For noen år siden var butikkjeden med på å sponse en bil til Bob - den samme bilen som han kjører i dag.

- Den er gått over 150.000 på tre år, forteller «Kiwi-Bob» og gliser bredt. Han smiler og ler mye.

Bob er så absolutt en person som setter pris på livet.

Da Bob var liten var han innblandet i en alvorlig bilulykke, og legene var redd han ikke ville overleve. Sterk i troen kom Bob seg på beina igjen.

- Ja, jeg er kristen. Jeg går ofte på kirkemøter, også leser jeg i Bibelen. Det var mange som ba for meg da jeg var involvert i ulykken, og jeg ble frisk. Jeg er glad for livet, sier han.

Langturer

NOTISBLOKK: Bob fører nøye oversikt over varer når han besøker ulike Kiwi-butikker. På den måten vet han hva han skal se etter ved neste besøk. Foto: Gyda K. Hesla, VGTV.
NOTISBLOKK: Bob fører nøye oversikt over varer når han besøker ulike Kiwi-butikker. På den måten vet han hva han skal se etter ved neste besøk. Foto: Gyda K. Hesla, VGTV.

33-åringen kjører ikke bare rundt og besøker Kiwi-butikker, men jobber også som avløser. Innimellom går det imidlertid veldig mye tid på å undersøke datoer på dagligvarer. Og det hender at han også reiser ut av Stavanger-området.

- Det hender at jeg reiser på lengre turer for å besøke Kiwi-butikker. Til Drammen for eksempel, sier Bob.

- En gang fant jeg øl for over 5000 kroner på en Kiwi-butikk, skyter han inn.

Han har også funnet flere hundre sjokolader på en gang, som har gått ut på dato. Når butikken da ikke har flere igjen av varen, betyr det penger i lomma til Bob.

Ryddeaksjon

Også da vi var med Bob på Kiwi ble det fangst og noen nye tusenlapper i kontanter. I løpet av ca én time fant Bob flere varer som hadde gått ut på dato, blant annet hundemat, brus, sjokolade og snus.

Det førte til en totaltfangst så langt den dagen på over 2000 kroner.

Det klarte han til tross for at de ansatte på Kiwi-butikken vi besøkte virkelig satte igang en ryddeaksjon da de skjønte at Bob var på vei med et TV-team.

Vi ble først oppfordret til å ringe regionsjefen for å klarere om vi kunne filme i butikken. Etter mange telefoner frem og tilbake, endte vi til slutt hos Kiwi-sjef Per-Erik Burud. Da hadde vi stått utenfor butikken og ventet på en klarering i en drøy halvtime.

Vel inne i butikkene var ikke Bob i tvil om hva som hadde skjedd mens vi stod i telefonen med ulike Kiwi-sjefer.

- De har tatt kjøttkakene mine! De lurte oss, sier Bob med hodet godt plantet nedi en frysedisken og et stort glis. De skal mer til for å gjøre gladgutten sur.

- Kan ikke blir sur av sånt, sier han.

Flere nydelige mennesker?

I «Et Rikere Norge»-serien er vi på konstant jakt etter, nydelige, sjarmerende, herlige, fargerige, inspirerende og morsomme mennesker - og Kiwi-Bob er så absolutt ikke sistemann ut i serien.

Neste person ut kan du for øvrig se et glimt av på slutten av Kiwi-Bob-episoden.

Vi ønsker å dele ut flere diplomer til personer som skiller seg ut fra mengden på en eller anen måte, og til det så trenger vi din hjelp:

Vet du om noen som gjør Norge rikere - send oss et tips!

Du kan se alle episodene, lese alle artiklene, se bilder og diplomene fra de ulike episodene på denne spesialsiden.

Du kan også skrive til oss i vår VG-blogg!

SPØKEFUGL: Bob Mellemstrand vet å lage god stemning, og var i storslag da vi møtte ham i Stavanger 26. juni. Foto: Gyda K. Hesla, VGTV.
SPØKEFUGL: Bob Mellemstrand vet å lage god stemning, og var i storslag da vi møtte ham i Stavanger 26. juni. Foto: Gyda K. Hesla, VGTV.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra TV

Se neste 5 fra TV