Hovedinnhold

Emmy-nominasjonene er klare

GRUNN TIL Å FEIRE: "Mad Men"-gjengen fikk 18 Emmy-nominasjoner i år. Foto: Scanpix
GRUNN TIL Å FEIRE: "Mad Men"-gjengen fikk 18 Emmy-nominasjoner i år. Foto: Scanpix
(VG Nett) Det ser ut til å bli et svært hyggelig prisdryss for menneskene bak «Downtown Abbey», «Mad Men» og «Modern Family».

I september deles Emmy-statuettene ut for 64 gang, og i dag ble nominasjonene offentliggjort. Prisutdelingen er en hyllest til TV-bransjen i USA, og det er en prestisjetung konkurranse med høy glamourfaktor. I år var det igjen HBO som tok storeslem, skriver LA Times. Alt i alt fikk kanalen 81 nominasjoner for serier som «Boardwalk Empire», «Game of Thrones» og nykommerne «Girls» og Veep».

Populære serier

Men det knytter seg jo selvsagt mer spenning til hvilke serier, og ikke kanaler, som kommer til å stikke av med prisene i september.

Dramaene «Mad Men» har gode odds med 18 nominasjoner, mens «Downtown Abbey» også ligger an til å gjøre det bra med sine 16. Av komediene så var det «Modern Family» som gjorde det best med sine 14 nominasjoner.

En del nykommere kan også glede seg over å ha blitt anerkjent av juryen. Både mye omtalte «Girls», komiserien «Veep» og ikke minst dramaet «Homeland» fikk sine første nominasjoner i dag.

Stor ære

Det var mange gamle travere blant stjernene som ble nominert for beste skuespillere i både drama og komedie-kategoriene.

Jon Hamm (Mad Men), Michael C. Hall (Dexter) og Bryan Cranston (Breaking bad) ble alle nominert i år igjen.

Sistnevnte har vunnet tre ganger, mens de to andre aldri har fått gå opp på podiet.

Elisabeth Moss ble nominert for fjerde gang for sin rolle i «Mad Men», mens Glenn Close (Damages), som allerede har vunnet tre Emmypriser, ble nominert for 13. gang.

Emmyutdelingen går av stabelen 23. september og skal ledes av komiker Jimmy Kimmel.

For en full oversikt over nominasjonene, klikk her

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra TV

Se neste 5 fra TV