Hovedinnhold

Derfor vil a-ha-Magne være TV-dommer

FØRSTE GANG: Tidligere gitarist og keyboardist i a-ha, Magne Furuholmen skal være en av fire mentorer i TV2's nye storsatsing. FOTO: Andrea Gjestvang/ VG
FØRSTE GANG: Tidligere gitarist og keyboardist i a-ha, Magne Furuholmen skal være en av fire mentorer i TV2's nye storsatsing. FOTO: Andrea Gjestvang/ VG
(VG Nett) Magne Furuholmen (49) har takket nei til drøssevis med reality-show. Men nå skal ha være med i «The Voice» av helt spesielle grunner.

Da det nærmet seg finalen i den amerikanske versjonen ble tidligere a-ha-medlem Magne Furuholmen spurt om å være med å skrive vinnerlåten.

- Jeg ble kontaktet og fikk tilbud å skrive låt til han som vant «The Voice» i USA, så jeg hadde en del erfaring med dette programmet før TV 2 spurte meg. Det var med på å at jeg var mer åpen for å være med.

Det er en av hovedgrunnene til at Furuholmen takket ja til å bli en av de fire mentorene. I tillegg til ham skal låtskriver og MGP-artist Hanne Sørvaag, artist Sondre Lerche og Madcon-medlem Yosef Wolde-Mariam være mentorer.

Furuholmen legger ikke skjul på at han har blitt spurt tidligere om å delta i andre talentprogrammer.

- Før har jeg svart nei til alle som har spurt. Jeg liker ikke den type musikkprogrammer som tidligere har blitt sendt på norske tv-kanaler, sier Furuholmen.

Talentet står i fokus

I motsetning til tidligere program har ikke utseendet mye å si når deltakerne skal gå videre i konkurransen. Mentorene skal nemlig velge seg ut åtte deltakere etter å ha hørt dem fremføre en låt - uten å se dem.

- Nå blir all fokus på stemmen og talentet. Det vil ikke bli noe harselering med folk som tror de kan synge, men egentlig ikke kan. Utsilingen foregår på forhånd, så vi skal bare velge ut dem vi virkelig tror på, sier han.

Furuholmen er nå på jakt etter et talent som han kan løfte ut på en internasjonal arena.

PÅ PLASS: Her er dommerne under presentasjonen torsdag. Foto: Kristine Aanstad, VG Nett.
PÅ PLASS: Her er dommerne under presentasjonen torsdag. Foto: Kristine Aanstad, VG Nett.

- Ambisjonene er ikke bare å vinne konkurransen, men å starte en karriere for en ny og dyktig artist.

Gammel sirkushest

Furuholmen ser på programmet som en mulighet til å være til stede i manesjen.

- Jeg er en person som går fullt inn for noe når jeg har sagt ja. Du kan kalle meg en gammel sirkushest, så det er veldig inspirerende å være sammen med så mange unge talenter. Det er en veldig naturlig rolle for meg at jeg deltar i bakteppet, forteller han.

Leter ikke etter en «allværsjakke»

Av talenter leter Furuholmen etter en person som skiller seg ut.

- Du kan si at jeg liker ikke måten artister nå blir dyrket frem på, at de kan synge opera den ene kvelden og soul den neste. Jeg er mer på jakt etter en med veldig begrenset stemme, men har et kraftig uttrykk som jeg tror sterkt på. Det er mye mer spennende enn en som kan brukes som en musikalsk «allværsjakke».

Imponert over med-mentorene

Alle i panelet er godt kjente artister som Furuholmen har stor respekt for.

- Samtlige har bevist at de har integritet og kapasitet i tillegg til at de er kjente i utlandet. Det er en seriøs gjeng som vil gjøre dette fordi de vil gi de nye talentene noe ekstra. Det er ingen av oss som gjør dette fordi vi har et behov for å være med på TV, men heller at vi vil dyrke frem noe nytt på en fornuftig måte, avslutter Furuholmen.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra TV

Se neste 5 fra TV