Hovedinnhold

Cæsar-vold provoserer

TV 2-såpen «Hotel Cæsar» blir stadig mer voldelig, noe som har fått mange bekymrede foreldre til å kontakte Barneombudet og BarneVakten.

- Utgangspunktet var den første episoden etter nyttår. Denne innledes med at det kommer inn en person i resepsjonen med et gevær og skyter flere av dem som oppholder seg der. Vi ser at disse personene blir truffet både i brystet og magen. Vi ble rimelig overrasket over at de valgte å vise slike scener, spesielt fordi «Hotel Cæsar» også går i reprise både klokken 12.35 og 17.30, sier daglig leder Stig Ryland i BarneVakten til Aftenposten.

- Dette handler om vannskilleproblematikken, sier Ryland.
I 2001 vedtok Stortinget det såkalte vannskilleprinsippet, som sier at programmer som kan skade barn fysisk, psykisk eller moralsk, ikke skal sendes før klokken 21.00.

BarneVakten har nå sendt et klagebrev til TV 2, som de fortsatt ikke har fått svar på.

- Det er ingen hemmelighet at vi gjerne hadde sett at «Hotel Cæsar» hadde blitt sendt etter klokken 21.00, men det aller viktigste er reprisetidspunktet. Dette er ikke et barneprogram, sier Ryland.

BarneVakten er en organisasjon som gir råd om barn og medier. BarneVakten deler kontor, telefonnummer og adresse med organisasjonen Familie og Medier - Kristent Medieforum, tidligere kjent som Kristelig Kringkastingslag

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra TV

Se neste 5 fra TV