Hovedinnhold

Cæsar-pause for Anette Hoff

Klar for stjernerolle med Riksteatret

PRØVEKLAR: Anette Hoff er klar for prøvene på «Hvem er redd for Virginia Woolf»? Her sammen med sminkør Helge Bjørnå (t.v) og stykkets regissør Petter Næss. Foto: Trond Solberg/VG
PRØVEKLAR: Anette Hoff er klar for prøvene på «Hvem er redd for Virginia Woolf»? Her sammen med sminkør Helge Bjørnå (t.v) og stykkets regissør Petter Næss. Foto: Trond Solberg/VG
Etter 11 år i Hotel Cæsar tar Anette Hoff (48) en pause. Nå venter hotell-liv med Riksteatret. Hoff skal ha hovedrollen i klassikeren «Hvem er redd for Virginia Woolf?»

- Det krever et visst mot for å gå løs på den rollen, innrømmer Anette Hoff.

- Nå må jeg legge all tvil og usikkerhet til side, og vise meg tilliten verdig. Jeg har fått en gave og er utrolig takknemlig for denne rollen, fortsetter skuespilleren.

VGDebatt:«Diskutér Hotel Cæsar her!»

Siden starten i 1998 har Hoff vært en av kjerne-skuespillerne i TV2s populære serie, «Hotel Cæsar». Publikum har fulgt henne i tykt og tynt som den tøffe, men ofte hardt prøvede hotellsjefen Juni Anker-Hansen. Nå sjekker hun ut for en periode. Premieren på «Hvem er redd for Virginia Woolf?» er 23. februar neste år.

- Jeg skal ha permisjon fra Cæsar-jobben, men slutter ikke. Det jeg selvfølgelig håper på er at de som jevnlig følger serien, også vil se «Hvem er redd for Virginia Woolf» på teater rundt om i landet, sier Hoff.

VG møtte henne sammen med resten av Woolf-gjengen da det ble tatt bilder i forbindelse med plakaten til forestillingen. Med seg på laget i det forrykende dramaet om ekteparet George og Marthas infame verbale krigføring, har hun Ingar Helge Gimle. Marian Saastad Ottesen og Nils Jørgen Kaalstad, spiller parets unge nachspielgjester. Edward Albees stykke ble udødeliggjort gjennom filmen fra 1966 med Liz Taylor og Richard Burton.

Orket ikke tidligere

- Allerede for tre fire år siden spurte Riksteatrets sjef, Ellen Horn, om jeg ville gjøre denne rollen. Den gang takket jeg nei. Delvis fordi jeg ikke ville reise på turné så lenge. Nå er sønnen min over 13, og da er den biten enklere. Stykket er utrolig bra, men også forferdelig tragisk. For noen år tilbake orket jeg ikke tanken på å dykke ned i denne materien hver eneste dag. Etter å ha sagt nei den gang, tenkte jeg at løpet var kjørt. Det å få tilbudet én gang til, er en ren gavepakke, poengterer Hoff.

Hun har tidligere samarbeidet med Gimle og regissør Petter Næss, blant annet i filmen «Absolutt blåmandag». Petter Næss nølte ikke med å satse på Anette.

- Jeg vet at Anette har det som skal til for å mestre rollen, understreker Næss.

- Hun har mye kraft i seg, hun har sensualitet, hun er fandenivoldsk og hun har den rette alder, sier Næss om Hoff.

Må være «stygg»

Hoff selv er ydmyk for overgangen fra hotelltilværelsen i Cæsar til hotellivet med Riksteatret.

- I en rolle som borer så dypt ned i menneskesinnet nytter det ikke å være selvhøytidelig. Man må slenge sjenansen på hylla, tørre å være stygg. Jeg er jo utdannet skuespiller, men det er likevel lenge siden jeg har jobbet i et vanlig teaterformat. Men etter årene med Cæsar er jeg vant til å kaste meg ut i ting, og har lært å behandle en tekst raskt. Det er god erfaring å ha med seg.

- Er du gjennom denne rollen på vei ut av Hotel Cæsar?

- Nei. Men «Hotel Cæsar» er et univers som ikke kan vare evig. Jeg har vært heldig som har fått permisjon, for å ta en utfordring et annet sted. Nå gleder jeg meg til å turnere med min «nye» familie. Jeg er kjempeheldig som får jobbe med en så flott gjeng, sier Anette Hoff.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra TV

Se neste 5 fra TV