Hovedinnhold

TV-anmeldelse «Best før»: Bra nå

<p>(NESTEN) LIKE BLID: Linn Skåber, ferskt ydmyket i «Best før». FOTO : Tarjei Krogh / TV2</p>

(NESTEN) LIKE BLID: Linn Skåber, ferskt ydmyket i «Best før». FOTO : Tarjei Krogh / TV2

Smertefullt fornøyelig om 40-årskrisen(e).

Denne saken handler om:

«Best før»

Norsk komiserie i 10 episoder

Sesong 1 ligger på TV2 Sumo

TV 2 lørdager kl. 22.10 (premiere 18. mars)

Med: Linn Skåber, Christian Skolmen, Renate Reinsve, Anne Marie Ottersen.

De færreste synes det er særlig stas å fylle 40. Men Lena (Skåber) i «Best før» får det spesielt ille.

Linn Skåber om kjæresten: – Han kommer til å dø av skam

Ikke nok med at hun mister jobben i det pretensiøst «urbane» magasinet Vertigo («du skulle runke og kaste terning!») fordi hun ikke har hørt om Kygo. Kjæresten hennes Morten benytter attpåtil dagen – ja, selve dagen – til ikke bare å glemme den, men også å gå på date med en annen.

Hun heter Anemone (allerede navnet er irriterende), har vært Lenas kollega i Vertigo og er høy og slank som en modell. Dessuten 15 år yngre. En ulykke kommer sjelden alene. Lena får føle på den fulle og hele ketsjupflaskeeffekten.

Les også: Linn Skåber og Thomas Giertsen var kjærester i fire år

«Best før» er en klassisk pinlighetskomedie, klart i slekt med den tidligere Skåber-serien «Hjerte til hjerte» (det er de samme folkene som står bak).

Er den vond? Til tider smertefull. Som da Lena og hennes innleide spanske «kjæreste» Pablo skal underholde i et bryllup, akkompagnert av Morten og Anemones overbærende smil og en mikrofon som dessverre er på under forberedelsene.

<p>BLØTKAKEHUMOR: Lenas 40-årsfeiring går overhodet ikke som planlagt. FOTO: Tarjei Krogh / TV2</p>

BLØTKAKEHUMOR: Lenas 40-årsfeiring går overhodet ikke som planlagt. FOTO: Tarjei Krogh / TV2

Pute-TV serier om ydmykelser og ekstrem flauhet kan noen ganger bli monotone. De dreier seg jo om folk som aldri utvikler seg, aldri lærer av feil. Mennesker som bare fortsetter å grave når de har nådd bunnen.

Så det er godt at det er den begavede komediennen Skåber som er det absolutte midtpunktet her. Uten henne hadde manuset – med sine skudd på åpne mål (terapisamtaler og Tinder, vitser om dildoer og svette sjekkescener) – neppe fungert halvparten så bra.

Les også: Skåber og Eia i heftig kjønnskrangel

Godt skuespill fra de andre, og en og annen saftig spydighet – Lena til sønnen: «Pappa er opptatt av design og fine ting, sånn som jenter er» – veier opp for de litt underlige aspektene i historiene (samlivsbrudd i førtiårene, spesielt de som involverer barn, er som oftest betydelig bitrere enn dette).

«Best før» er likevel et énvkinneshow. Med en skuespiller som kan kryste mye moro av det å gå om bord i en båt i sin midte.

Anmeldelsen er basert på de fem første av 10 episoder

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra TV

Se neste 5 fra TV