Hovedinnhold

Helene Husvik (28) har fått radiojobb

<p>OVERGANG: Den tidligere «FotballXtra»-programlederen har fått jobb i Radio Norge.</p>

OVERGANG: Den tidligere «FotballXtra»-programlederen har fått jobb i Radio Norge.

Foto: Julie Bech, Bauer Media
Det har vært noen tøffe måneder etter oppsigelsen fra TV 2, men nå hører du Husvik på Radio Norge. – Det er ingen tvil om at det er fint for selvtilliten.

Denne saken handler om:

Det tidligere sportankeret for TV 2 saksøkte kanalen tidligere i år for usaklig oppsigelse. Partene inngikk et forlik som de begge uttalte at de var fornøyde med. Avtalen innebar blant annet av Husvik var ferdig i kanalen.

Tre uker etter forliket har Husvik fått ny jobb – i Radio Norge. Det i tillegg til OL-jobben for Discovery i Sør-Korea kommende vinter.

– Det er ingen tvil om at det er fint for selvtilliten at man får nye oppgaver så raskt, og så kjapt kunne flytte fokuset, sier Husvik til VG.

Nedbemanning: 177 må gå i TV 2 – slik blir endringene

– Passer ikke til å sitte hjemme

Hennes nye stilling er nyhetsanker og -journalist. Hun forteller at håndverket fortsatt er det samme, selv om tema er annerledes.

–Det er en annen måte å jobbe på med nyhetsbildet. Nå kan jeg ikke bare plukke ut den rosa delen av VG, fleiper hun. 

Husvik gleder seg til å ta fatt på radiojobben, og de nye kunnskapene hun kommer til å opparbeide seg.

– Jeg synes det er veldig gøy, kjapt å gå over til noe nytt. Jeg passer ikke til å sitte hjemme, forklarer den ferske radiojournalisten. 

Som første skoledag

Hun hadde sin første dag på jobb onsdag, og der møtte hun tidligere TV 2-kollega Samantha Skogrand, som også fikk jobb som nyhetsanker i Radio Norge i høst. 

– Jeg er glad for at det i alle fall var ett kjent ansikt. Det er litt som første dag på skolen, det er lenge siden jeg har kjent på den følelsen av å være helt ny et sted. Samantha hjalp meg i gang med de to første sendingene, sier Husvik. 

Hun innrømmer at hun er veldig spent før sin første direktesending. 

– Men det skal man vel alltid være, sier hun. 

I en pressemelding skriver nyhetsredaktør i Bauer Media, Arne Sandvik, at Husvik er en stor ressurs også på andre områder enn sporten, og at han er glad for å få Husvik på laget.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Rampelys

Se neste 5 fra Rampelys