Hovedinnhold

Turid Birkeland sagt opp

(VG Nett) Eks-kulturminister Turid Birkeland (44) har fått sparken som kafévertinne i Risør.
NEDTUR: Turid Birkeland (44) har mistet jobben som kafévertinne. Foto: Børre Haugstad
NEDTUR: Turid Birkeland (44) har mistet jobben som kafévertinne. Foto: Børre Haugstad

Det er Agderposten som i dag skriver om Birkelands nedtur.

Eieren av Solsiden Café, Ted Hanisch, skal ha tatt beslutningen om å avskjedige Birkeland for en ukes tid siden. Birkeland har ikke klart å leve opp til de økonomiske forventningene rundt kafédriften - og driften har ikke gått rundt.

- Ikke bitter

- Jeg er lei meg, men ikke bitter. Vi er enige om at kulturdelen har vært veldig vellykket, men at jeg ikke har fått til hverdagene. Det må jeg ta konsekvensene av, sier Birkeland til Agderposten.

Hun forsikrer at hun og kafé-eieren, en tidligere Ap-kollega, fortsatt er gode venner selv om samarbeidet nå opphører. Kafé-eier Hanisch beskriver overfor avisen situasjonen som «kjedelig, men uunngåelig».

Uerfaren

Den tidligere kulturministeren hadde ikke erfaring fra kafédrift før hun påtok seg jobben i Risør i fjor sommer. Selv om Birkeland har forsøkt å være så mye til stede på kafeen som mulig, har det vært vanskelig balansere tilværelsen som alenemor og festivalsjef for Risør Kammermusikkfest.

Birkeland flyttet til sørlandsbyen og kjøpte hus da hun fikk jobben. Om hun nå vender tilbake til Oslo eller blir værende i Risør, er ennå ikke avklart.

Selv om hun slutter raskt, beholder Birkeland full lønn i tre måneder.

44-åringen var kulturminister i Thorbjørn Jaglands regjering fra 1996 til 1997. Hun har også vært programleder og kultursjef i NRK.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Rampelys

Se neste 5 fra Rampelys