Hovedinnhold

Trine Grung hevder seg feilsitert - igjen - og igjen - og igjen

KRITISERER IKKE: - Mediene tar ofte feil mellom sak og person. Jeg kritiserer ikke folk, men et gitt tema, sier Trine Grung til VG. Foto: Knut Erik Knutsen/VG
KRITISERER IKKE: - Mediene tar ofte feil mellom sak og person. Jeg kritiserer ikke folk, men et gitt tema, sier Trine Grung til VG. Foto: Knut Erik Knutsen/VG
Trine Grung har gjort sport i å kritisere kjendiser - og dementere det hun har skrevet etterpå. - Hun burde lære, mener PR-ekspert.

«Skaffet dere litt ekstra PR jeg ... Tuller mye, men mente litt av det.» skrev Grung i en privat Facebook-melding til arrangøren av Vixen Blogawards i går formiddag.

Få flere nyheter på Rampelys-forsiden 

Det etter å ha kritisert dem på forsiden av Dagbladet for å nominere Tone Damli Aaberge (22) i kategorien «årets kjendisblogg».

Oppdaterer ikke bloggen

Under tittelen «Håner Tone-skryt» satte Grung spørsmålstegn ved nominasjonen fordi Tone blant annet så godt som aldri oppdaterer sin egen blogg. Hun så seg også nødt til å erklære sin egen kjærlighet til Tone Damli Aaberge på sin egen blogg.
- Tone er en herlig jente som jeg har stor respekt for. Heldigvis vet Tone det! Klem til henne og lykke til i nytt hus! skrev Trine.

- Hvorfor ser du deg nødt til å dementere utspillene dine?

Faksimile VG 10.02.2011
Faksimile VG 10.02.2011

- Jeg står inne for alt jeg sier. Pressen vinkler til overskrifter ut fra tabloide kriterier. Det blir storm i et vannglass. Tone Damli Aaberge selger aviser.

- Du sendte en privat Facebook-melding til arrangøren av Blogawards hvor du svart på hvitt avkrefter det du sa i Dagbladet?

- Det vil jeg ikke kommentere.

Fikk sparken

Dette er ikke første gang Grung går tilbake på harde utspill: I 2008 ble hun sparket fra TVNorge etter å ha kritisert kollega Elin Tvedt på sin egen blogg. Dagen derpå sa hun følgende til VG:

- Det var aldri min mening at det skulle stå på trykk i Norges største avis, og jeg innser nå at det var uredelig gjort av meg.

Les også: Forlik mellom Trine Grung og TVNorge etter Elin Tvedt-hetsen

- Du burde også vite at uttalelsene dine blir sitert?

- Det kan jeg være enig i. Men når jeg havner på førstesiden av Dagbladet, får jeg helsikes mye pes. Da bruker jeg bloggen til å forklare hvorfor jeg sier som jeg gjør. Jeg har ikke kritisert kjendiser på halvannet år, men jeg må likevel få lov til å bruke min kunnskap og erfaring fra underholdningsbransjen til å opplyse, sier hun.

Svekket troverdighet

Generalsekretær i Norsk Presseforbund, Per Edgar Kokkvold, mener offentlige personer som Trine Grung ikke kan dementere, og hevde seg feilsitert, når det er blitt gitt en fullstendig sitatsjekk.

- Når du som en offentlig person har godkjent sitater, så må du stå inne for det. Etterpå er det opp til redaksjonen å forme saken videre - ikke personen som er blitt intervjuet, sier Kokkvold til VG.

Les også: Trine Grung mistet TV-jobb etter blogghets

Rådgiver Christoffer Nøkleby i Geelmuyden. Kiese er enig med Kokkvold.

- Trine Grungs troverdighet svekkes for hver sak hun dementerer. Nå vet jeg ikke om hun har hatt uflaks eller vært upresis i disse sakene. Men hun er en offentlig person, og burde ha lært av tidligere erfaringer med mediene. Brent barn skyr ilden - men Trine blir stadig sortere akkurat nå, sier Nøkleby til VG.

- Bør ties i hjel

Trine Grung har flere ganger gått til personlig angrep mot Cosmopolitan-redaktør og FEM-programleder Ingeborg Heldal (35).

- Trine Grung bør ties i hjel og ikke gis oppmerksomhet for det hun mener. Jeg blir lei meg og flau hver gang jeg ser et utspill fra henne. Vi er voksne mennesker, og vi kan ikke holde på som 8-åringer og slenger dritt til hverandre i skolegården, sier Heldal til VG.

Les videre under bildet ...

BLITT KRITISERT: Linni Meister (øverst t.v.), Tone Damli Aaberget (øverst t.h.), Elin Tvedt (nederst t.v.) og Ingeborg Heldal (nederst t.h.). Foto: VG
BLITT KRITISERT: Linni Meister (øverst t.v.), Tone Damli Aaberget (øverst t.h.), Elin Tvedt (nederst t.v.) og Ingeborg Heldal (nederst t.h.). Foto: VG


Kritiserte, og angret

Kritiserte Elin Tvedt:
I 2008 langet Trine Grung ut mot TVNorge-kollega Elin Tvedt på sin egen blogg, men angret sterkt i etterkant. Resulterte i at hun fikk sparken fra TVNorge.

Kritiserte Ingeborg Heldal:
Langet ut mot Cosmopolitan Ingeborg Heldal som mente Tone og Aksel ville få større makt som kjendiser etter at de ble et par. - Jeg kritiserte ikke Ingeborg, jeg reagerte på hvorfor hun ble brukt som et kjærlighetsorakel, sier Grung til VG.

Kritiserte Linni Meister:
Skrev blant annet «Er nok få eller ingen oppegående menn som ser på Linni som noe særlig attraktiv, ser vel helst på henne som en raritet og freak (vanskapning) er jeg redd.» - Jeg har blitt kjent med henne personlig i ettertid, og derfor har jeg beklager det, sier Grung til VG.

Kritiserte Tone Damli Aaberge:
Har kritisert henne flere ganger, blant annet på grunn av hennes forhold til tabloidene, kroppen og nå sist under bloggnominasjonen.

Disse har hun også langet ut mot: Stig Kjos, Kristin Spitznogle, Mikkel Gaup.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Rampelys

Se neste 5 fra Rampelys