Hovedinnhold

Tone om ulovlig blogginnlegg: - Beklager så mye

SIER UNNSKYLD: Tone Damli Aaberge beklager at hun har lagt ut en ulovlig konkurranse på sin blogg. Foto: Åge Pedersen, VG.
SIER UNNSKYLD: Tone Damli Aaberge beklager at hun har lagt ut en ulovlig konkurranse på sin blogg. Foto: Åge Pedersen, VG.
(VG Nett) Forbrukerombudet mente bloggkonkurransen til Tone Damli Aaberge (22) var ulovlig. Nå er den fjernet, og Tone selv beklager.

Tone Damli Aaberge får kritikk fra flere hold etter at hun avholdt en konkurranse på sin blogg. Konkurransedeltakerne skulle sende inn bilde av seg selv med en Tone-t-skjorte, noe Forbrukerombudet mener er ulovlig markedsføring.

Aaberge understreker i et nytt blogginnlegg onsdag at hun ikke visste at konkurransen var ulovlig.

«Jeg ser i etterkant at dette slett ikke var det smarteste jeg kunne gjort, og jeg visste heller ikke at det var ulovlig. Jeg vil på ingen måte "presse" barn og unge til å kjøpe t-skjorta mi. Jeg vet at 270 kroner er mye penger», skriver hun på sin blogg.

Det har ikke lyktes VG Nett å få noen ytterligere kommentarer fra artisten, utover det hun har skrevet på bloggen.

Takker for bidrag

Bakgrunn: Tone fjernet ulovlig blogginnlegg 

Forbrukerombudet mener konkurransen er ulovlig fordi den forutsetter at deltakerne kjøper en t-skjorte med bilde av artisten på. Prisen på t-skjorten er 270 kroner pluss frakttillegg på 95 kroner.

Premien var signerte plater, en plakat, et bilde og en personlig videohilsen på bloggen.

«Vil uansett si takk til de som har sendt inn flotte bilder av seg selv med t-skjorta, selv om konkurransen er kansellert, vil dere få noe hyggelig i posten», skriver 22-åringen.

- Tabbe

Forbrukerombudets nestleder Bente Øverli mener bloggen kan være et alvorlig lovbrudd. Hun får også hard medfart fra flere ungdomspolitikere.

OMSTRIDT: Her er blogginnlegget Forbrukerombudet mener er ulovlig. Foto: Faksimile.
OMSTRIDT: Her er blogginnlegget Forbrukerombudet mener er ulovlig. Foto: Faksimile.

- Tone er et forbilde for veldig mange barn. Dette bidrar helt klart til et kjøpspress. Hun er stort sett et positivt forbilde, men her har hun gjort en tabbe, sier AUFs nyvalgte leder Eskil Pedersen, som mener Tone bør avlyse konkurransen og betale tilbake de som allerede har kjøpt T-skjorter gjennom bloggen.

Les også: Godt år for Aksel og Tone 

Hennes manager David Eriksen understreker i dagens VG at de bare har hatt gode hensikter med konkurransen, og at hensikten ikke har vært å selge flere t-skjorter.

Onsdag understreker han dette overfor VG Nett, og sier han ikke opplever dette som noe grovt overtramp.

- Angrer hun på at dette ble lagt ut?

- Det er i utgangspunktet ikke noe å angre, fordi det ble gjort i de beste hensikter. Men hvis det ikke er lov, vil et hvert menneske angre på det, vil jeg tro, svarer Eriksen.

Tone understreker i sitt siste blogginnlegg at økt salg ikke var årsaken til konkurransen.

«Min hensikt med hele greia var slett ikke å selge t-skjorter, men rett og slett å lage en hyggelig konkurranse til de som allerede hadde kjøpt t-skjorta, der oppgaven var relatert til meg», skriver Tone.

Les flere kjendisnyheter på vg.no/rampelys .

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Rampelys

Se neste 5 fra Rampelys