Hovedinnhold

Tok helt av på festflyet til Stordalen

Bryllupsgjestene har landet i Marrakesh

MARRAKESH (VG) Etter fire timer i luften landet kjendisflyet klokken 12.53 - lokal tid - i Marrakesh. Flere av de prominente gjestene var fortsatt i skyene da de ankom Marokko.

VG NETT I MAROKKO


Tips VG Netts team i Marrakesh her!

- Alkoholen flommet vilt, men vi muslimer husker alt, vet du. Mens de andre drakk champagne, har vi sure mager etter all juicen, sa en feststemt Abid Raja og kona Nadia, da de kom ut fra passkontrollen på flyplassen.

- Jeg ble veldig grundig undersøkt. Vi var de eneste mørke på flyet, så de trodde ikke en sånn en kunne snike seg om bord. Men vi slapp inn.

- Følte du deg terrormistenkt?

- Jammen se på meg da. Det er såvidt jeg ikke mistenker meg selv noen ganger når jeg ser meg i speilet. Jeg har prototypefjes for å være terrorist, sa den muntre Venstre-politikeren til VG Nett.

BLOGG:VG Nett-reporter Mads A. Andersen blogger fra Marokko

Kjendisgjester

Abid Raja og kona Nadia var i strålende humør da de ankom Marrakesh for å delta i Petter Stordalens bryllup. Foto: Gøran Bohlin
Abid Raja og kona Nadia var i strålende humør da de ankom Marrakesh for å delta i Petter Stordalens bryllup. Foto: Gøran Bohlin

Stordalen chartret et eget fly som fraktet gjestene til Marrakesh. Flyet som tok av fra Gardermoen fredag formiddag hadde 237 gjester om bord, blant dem en rekke norske kjendiser.

LES OGSÅ:Finansgjestene gode for 9, 3 milliarder

Før flyet landet sto seks busser og en minibuss klare til å frakte de prominente gjestene til luksushotellet La Mamounia i sentrum av byen. Alle bussene hadde plakater i frontruten med den spesialdesignede bryllupslogoen, som består av brudeparets initialer.

Det er 22 grader og lett overskyet i Marrakesh fredag ettermiddag, men det skal være spådd strålende vær lørdag når vielsen finner sted.

Alle gjestene ble utstyrt med paraply om bord.

- Hva vi skal med den? Jeg aner ikke. Den er vel for å stanse champagnespruten, regner jeg med, fortalte Bjørn Dæhlie.

GJESTER: Bjørn og Linda Maaseide er blant de mange kjente gjestene som deltar i hotellkongens bryllup lørdag. Foto: Gøran Bohlin
GJESTER: Bjørn og Linda Maaseide er blant de mange kjente gjestene som deltar i hotellkongens bryllup lørdag. Foto: Gøran Bohlin

Den gamle skikongen kaller oppvarmingen på flyet veldig bra:

- Dette blir bakkerekord på ny.

- Hvordan skal du klare å feste så mange dager i strekk?

- Dette er uvant for idrettsfolk som oss, men vi må starte litt pent. Men det var jo ikke lett på flyet. Det var viltert.

LES OGSÅ:Slik blir Stordalens bryllups-luksus

Høy stemning

På flyturen underholdt gitarkamerat Askil Holm. Det ble blant annet servert champagne og eplejuice og bord, og stemningen var høy da luksusgjestene ankom.

- Det var en avslappende og deilig tur. Vi har ei lita jente som holdt meg våken i natt, så jeg har sovet, fortalte Ola Mæle som kom med kona Vibeke. Hun kunne fortelle at hun besøkte Marrakesh for mange år siden.

- Men da bodde vi på et hostel. Jeg regner med at standarden blir noe annerledes denne gangen.

På luksushotellet der bryllupsgjestene skal innkvarteres la hotellets ansatte siste hånd på de omfattende forberedelsene i timene før flyet fra Norge landet. Blant annet ble en rød løper rullet ut for å hilse gjestene velkommen.

Tøff start

Alle gjestene var enige om at det hadde vært en fin tur.

- Det er tøft med champagne så tidlig, så jeg har tatt det med ro, sier Christian Ringnes.

- Det var sang og spill, og en skandale av en purser, forteller en spøkefull Øystein Stray Spetalen.

Trygve Hegnar var i et ordknapt humør.

- Jeg kan ikke si noen ting. Jeg har nettopp landet.

- Det føltes nesten som å være på byen. Det var fest fra vi lettet til vi landet, sier Elle-redaktør Signy Fardal.

Saken fortsetter under bildet!

LUKSUS: Petter Stordalen har leid hele luksushotellet La Mamounia til helgens bryllup. Jan Fredrik Karlsen står for arrangementet. Foto: GØRAN BOHLIN
LUKSUS: Petter Stordalen har leid hele luksushotellet La Mamounia til helgens bryllup. Jan Fredrik Karlsen står for arrangementet. Foto: GØRAN BOHLIN

Sushi og champagne

Også på Gardermoen ble gjestene hilst av gårde til Marrakesh med pomp og prakt. Gjestene fikk sushi og champagne på flyplassen, og et korps spilte for dem i det de gikk om bord. I terminalbygningen var det rullet ut en rød løper som gjestene fikk gå på helt til rullebanen, og alle de ansatte var for anledningen kledd i bunad.

VGTV:Kjendisene i kø for Stordalens bryllup

Brudgommen selv hevdet å ha kontroll på bryllupsnervene da VG Netts reportere i Marokko snakket med han torsdag. Ifølge Stordalen satt han da og finpusset talen han skal holde til bruden under bryllupsmiddagen.

PARET: Petter Stordalen og kjæresten Gunhild Melhus poserer utenfor hotellet der lørdagens vielse skal finne sted. Foto: Gøran Bohlin
PARET: Petter Stordalen og kjæresten Gunhild Melhus poserer utenfor hotellet der lørdagens vielse skal finne sted. Foto: Gøran Bohlin

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Rampelys

Se neste 5 fra Rampelys