Hovedinnhold

Theo (3) er en YouTube-hit

(VG Nett) Her synger tre år gamle Theo favorittlåten «Somebody that I used to know» med stor innlevelse.

Denne saken handler om:

Theo Karlsson fra Gräsmyr i Sverige er bare tre år, men har allerede rukket å bli en suksess på YouTube. På litt over en måned har treåringen fått nærmere 200.000 sidevisninger på nettstedet.

- Det kjennes litt rart. Jeg trodde ikke at det skulle bli så stort. Jeg la bare klippet ut for at vennene mine skulle se det og trodde bare vi ville synes det var morsomt, mor Inga-Maj Edström til VG Nett.

Den 44 sekunder lange videosnutten viser Theo synge, eller skrike, sin egen tolkning av låten «Somebody that I used to know» av belgisk-australske Gotye.

Etter den særegne tolkningen av den verdenskjente poplåten har både japansk og amerikansk TV kastet seg over den unge popstjernen. Om to dager skal klippet vises på et japansk TV-show. Expressen omtaler treåringen som «Sveriges nyeste sangstjerne», og Theo har også fått plass i lokalavisen Västerbottens-Kuriren.

Beskjeden sangstjerne

Stikk i strid med hva videoopptredenen gir inntrykk av, er Theo egentlig ganske beskjeden, forteller moren.

- Han er egentlig veldig blyg og ikke den man tror skulle bli kjent, sier hun.

«Bedre enn originalen» og «noe av det søteste jeg har sett på YouTube på lenge», er blant kommentarene som følger video-hiten. «Ingenting søtt med skrikende unger», mener en som ikke er like imponert.

- Noen kommenterer negativt, men de aller fleste mener han synger morsomt og med innlevelse. Det er jo ikke meningen at han skal synge fint, han er tre år, poengterer moren.

Hun pleier å lese opp noen av kommentarene fra YouTube for ham.

- Det var en som skrev «du er dyktigere enn Gotye». Da blir han stolt og går rundt og sier det, «jeg er dyktigere enn Gotye».

Elsker å synge

Hun forteller at sønnen kan hele teksten til favorittsangen utenat.

- Når vi hører låten på radioen når vi kjører bil blir han kjempeglad og lyser opp, sier Inga-Maj Edström.

Hun tror ikke treåringen selv forstår hvor stor han er blitt på YouTube, men forteller at han blir stolt når bekjente kommer bort og sier at de kjenner han igjen fra klippet.

- Tror du han kommer til å satse på musikkkarriere når han blir stor?

- Han elsker å synge og å spille instrumenter, men er veldig blyg, så jeg ser ikke for meg at han skal stå på en scene. Men man vet aldri, sier hun.

Hør originallåten her:

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Rampelys

Se neste 5 fra Rampelys