Hovedinnhold

Ny bok rammer kungen

- Så ham feste med lettkledde damer

BENEKTET: Sveriges konge Carl Gustaf da han møtte pressen i forbindelse med den årlige elgjakten i 2010, rett etter at den første skandaleboken kom ut. Foto: JAN JOHANNESSSEN
BENEKTET: Sveriges konge Carl Gustaf da han møtte pressen i forbindelse med den årlige elgjakten i 2010, rett etter at den første skandaleboken kom ut. Foto: JAN JOHANNESSSEN
(VG/AFTONBLADET) I en ny bok hevder tidligere torpedo Daniel Webb at svenskekongen festet på nattklubben til en svensk mafialeder.

Denne saken handler om:


Av JOSEFIN SKÖLD og INGVILL DYBFEST DAHL 

Daniel Webb er av det svenske politiet beskrevet som livvakten til «gudfaren» Milan Sevo - den utpekte lederen for den jugoslaviske mafiaen i Sverige.

Webb ble kjent for folk flest i Sverige da hans innspillinger av hemmelige samtaler med kongens venner ble offentliggjort.

I boken «Livvakten: vägen til monarkiet», som kommer denne uken, forteller han i detalj om møtet med kong Carl Gustaf i Stockholm på midten av 90-tallet.

Eid av mafialeder

Da jobbet Webb på nattklubben Gildas, som var eid av mafialederen Dragan Joksovic.

Han beskriver i boken hvordan de plutselig fikk beskjed om å stenge av annenetasjen, før Joksovic kalte ham til seg.

- Han sa: Kan du være her som ekstra backup ved døren i kveld? Kongen kommer hit, forteller Webb.

LIVVAKTEN: Daniel Webb (t. v.) med Milan Sevo, som han jobbet som livvakt for i mange år. Her i Beograd i 2011. Foto: AFTONBLADET
LIVVAKTEN: Daniel Webb (t. v.) med Milan Sevo, som han jobbet som livvakt for i mange år. Her i Beograd i 2011. Foto: AFTONBLADET

Noen timer senere skal kongen ha kommet inn døren mellom sine politivakter sammen med Joksovic.

- De hadde også med seg noen leende damer, eskortepiker, lettkledde damer. De gikk opp for å feste. Så det som er sagt stemmer; at kongen omgikk lettkledde damer har jeg sett med egne øyne, hevder Webb i boken.

I hardt vær

Ifølge boken befant kongen, mafialederen og kvinnene seg i overetasjen i et par timer.

- Men hva som skjedde der inne vet ingen. Jeg ville gjerne stikke nesen inn og kikke, men det hadde virket useriøst. Det var i hvert fall ingen kameraer der, sier Webb ifølge Aftonbladet.

Kong Carl Gustaf har vært i hardt vær siden utgivelsen av boken «Den motvillige monarken» høsten 2010, der det ble hevdet at kongen vanket på strippeklubber og har vært utro .

Webb skal ha blitt hyret inn for å konfrontere hovedkilden til boken og undersøke trusselen om publisering av bilder fra kompromitterende situasjoner.

Slo tilbake

I mai 2011 slo kongen tilbake  gjennom det svenske nyhetsbyrået TT, der han avviste alle påstander om besøk på strippeklubber og kontakt med kriminelle. Han påsto også at det ikke finnes kompromitterende bilder av ham fra slike situasjoner.

LES OGSÅ: Kungens skandaleliste 

Like etter skrev kongens nære venn Anders Lettström en e-post til TT der han tok på seg all skyld for at det ble tatt kontakt med kriminelle etter at «Den motvillige monarken» kom ut og beklaget det han hadde gjort.

Dagen etter sendte kongen selv en skriftlig kommentar til TT om vennens e-post:

«I anledning de siste opplysninger i mediene vil jeg si at det er bra at visse klargjørende fakta har kommet frem på dette viset. Jeg tar selvsagt avstand fra alle former for forhandlinger med kriminelle».

«Livvakten» er skrevet av Webb i samarbeid med journalist i Aftonbladet, Anders Johansson.

FØLG RAMPELYS PÅ FACEBOOK 

Siste saker fra Rampelys

Se neste 5 fra Rampelys