Hovedinnhold

Nå blir Persbrandt teaterdirektør

Foto: Polfoto
Foto: Polfoto
Den svenske stjernen Mikael Persbrandt (48) hadde en dramatisk avgang ved Sveriges nasjonalscene, Dramaten, i 2007. Nå vender han tilbake til scenen - som teaterdirektør.

Denne saken handler om:

For nå blir den tidligere skandaliserte svenske stjerneskuespilleren Persbrandt teaterdirektør og deleier ved Maximteatern.

Den svenske skuespillerens alkoholmisbruk er hovedgrunnen til at han måtte slutte som skuespiller ved hovedstadsteateret Dramaten i 2007.

Avrusing

Den daværende Dramaten-sjefen Staffan Valdemar Holm skal på dette tidspunktet også ha tilbudt Mikael Persbrandt avrusningshjelp. Persbrandt selv skal ha vegret seg mot å la seg legge inn til avrusning. Teatersjefen skal deretter ha bedt skuespilleren om å si opp sin stilling ved hovedstadsteateret.

- Jeg har en lengsel tilbake til scenen, sier Persbrandt til Dagens Nyheter fem år senere.

Det er den nytiltråde teatersjefen Agneta Villman som spurte om han ville bli deleier i Maximteatern.

- Jo mer jeg holder på i den ganske flyktige delen av mitt yrke, desto mer har jag fått lengselen til røttene. Og røttene har alltid vært teaterscenen. Jeg savner kjernen i min jobb, selv om jeg er sikrere i min yrkesrolle enn noensinne tidligere, sier han til Dagens Nyheter.

Filmkarriere

Mikael Persbrandt har spilt med Ingmar Bergman på Dramaten og ble sist ett i et teaterstykke på Stockholms stadsteater 2009. Det var i «Mens vi venter på Godot».

Persbrandt er nå midt i innspillingen av Lasse Hallströms «Hypnotisøren». I år avsluttes også arbeidet med Peter Jacksons «The Hobbit» der Mikael spiller Beorn.

Etter skuespillerens storsatsning på kinofilmen har lengselen tilbake till teaterscenen vært stor.

- Det skal bli moro å leke teaterdirektør på deltid. Få en egen scene og kunne jobbe slik man gjorde før alt ble kronglete og tungrodd, før man ble kjent, sier Persbrandt til Dagens Nyheter.

Siste saker fra Rampelys

Se neste 5 fra Rampelys