Hovedinnhold

Kate får Dianas forlovelsesring

William: - Ringen er veldig spesiell for meg

(VG Nett) Prins William (29) har gitt Kate Middleton (29) sin avdøde mors forlovelsesring.

Denne saken handler om:

Kate viste fram ringen - en 18 karat koloss med safirer og diamanter - da hun møtte pressen sammen med prins William i monark-residensen St James Palace i kveld.

- Mamma er med

- Det er mammas forlovelsesring, så den er selvsagt svært spesiell for meg. Det er min måte å sørge for at mamma er med på det som skjer i dag, sa prins William da han kom arm i arm med forloveden til det korte pressemøtet i ettermiddag. Blitzlampene lynte fra det store antallet fotografer som hadde samlet seg.

VGTV: Se Kate og William her 

Kate var iført en knesid, blå kjole, mens William var formelt antrukket i dress og slips under seansen, som ble vist på Sky News.

Britene har spekulert i kongelig forlovelse i en årrekke. Den siste tiden har spekulasjonene skutt ekstra stor fart, og i dag kom altså kunngjøringen  Storbritannia har ventet på.

- Avskrekkende

- Vi har det så morsomt sammen, og William er en god lærer, forklarte Kate til pressen om den store rollen hun har i vente.

- Det er et avskrekkende prosjekt, og jeg håper å kunne ta det på strak arm, la hun til - før hun skrøt av Williams følsomme side:

- William støtter meg både i medgang og motgang. Han er en sann romantiker, og vi hadde en fantastisk ferie, uttalte den vordende bruden om forrige måneds Kenya-tur - da prinsen fridde.

- Samme humor

- Tiden var moden. Vi er lykkelige, og jeg er så glad for jeg har henne, sa en synlig stolt William. Begge to smilte og lo.

- Vi har samme form for humor, og vi er begge jordnære, sa en fornøyd William.

Norske eksperter: - Større blir det ikke 

FORLOVELSEN: Prins Charles og Diana da de kunngjorde forlovelsen for 30 år siden. Diana har ringen på fingeren. Foto: Pa Photos
FORLOVELSEN: Prins Charles og Diana da de kunngjorde forlovelsen for 30 år siden. Diana har ringen på fingeren. Foto: Pa Photos

Gifter seg neste år

Bryllupet står til våren eller sommeren i London, lyder det i kunngjøringen fra Clarence House. Paret skal bo i nord i Wales, hvor prins William jobber i Royal Air Force, RAF.

Bildeserie: William og Kate 

Kan hun bli den nye Diana? Si din mening. 

Glad statsminister

Statsminister David Cameron var raskt ute med å gratulere i dag.

- Dette er en stor dag for nasjonen vår. Jeg håper de får et langt og lykkelig liv sammen, sier Cameron via Sky News.

Han forteller at han fikk gladnyheten midt i et bankettmøte.

- Alle klappet i bordet og jublet, betror statsministeren.

Artikkelen fortsetter under bildet.

ARVERING: Her er forlovelsesringen på Dianas finger i 1981 - mens den andre ringen sitter på Charles' hånd. Foto: AFP
ARVERING: Her er forlovelsesringen på Dianas finger i 1981 - mens den andre ringen sitter på Charles' hånd. Foto: AFP


Stolte foreldre

Kates foreldre, forretningsmannen Michael Middleton og den tidligere flyvertinnen Carole Middleton, er stolte over det forestående.

- Vi er absolutt overlykkelige, sier prinsens vordende svigerforeldre ifølge Sky.

KATES FORELDRE: Michael Middleton og kona Carole Middleton etter dagens kunngjøring. Foto: AFP
KATES FORELDRE: Michael Middleton og kona Carole Middleton etter dagens kunngjøring. Foto: AFP

Åtte år

Kate, eller Catherine som hun opprinnelig heter, og prins William har vært sammen i snart åtte år. Britiske medier har gitt Kate tilnavnet «Princess in Waiting».

Hele det første året klarte de to, som da var studiekamerater, å holde romansen hemmelig. Våren 2007 avbrøt de to forholdet, men bruddet varte ikke lenge.

FLERE NYHETER PÅ RAMPELYS 

FÅ UNDERHOLDNINGSNYHETER PÅ FACEBOOK 

..

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Rampelys

Se neste 5 fra Rampelys