Hovedinnhold

Spøkte med at Seth Green likner på massemorder

Helén Vikstvedt: - Hvis jeg hadde dratt den spøken så hadde jeg angret

VITS: Jeffrey Ross vitset med at Seth Green(t.v.) likner på massedrapssiktede, James Holmes under lørdagens innspilling av "The Comedy Central Roast of Roseanne" Fotomotasje: Ap
VITS: Jeffrey Ross vitset med at Seth Green(t.v.) likner på massedrapssiktede, James Holmes under lørdagens innspilling av "The Comedy Central Roast of Roseanne" Fotomotasje: Ap
(VG Nett)Jeffrey Ross angrer ikke på at han sammenliknet skuespiller Seth Green med kinodrapssiktede, James Holmes. Roastmaster Helén Vikstvedt, synes vitsen er smakløs.

Det var under innspillingen av «The Comedy Central Roast of Roseanne» at Ross kom med vitsen i forbindelse med sin roast hvor blant andre skuespiller Seth Green fikk gjennomgå for sitt røde hår.

Ross sin spøk gikk nemlig ut på at Green liknet på James Holmes, mannen som er siktet for å ha stått bak massedrapet i Aurora i Colorado, hvor han i forbindelse med premieren på Batman-filmen «The Dark Kight Rises», skal ha skutt rundt seg i en kinosal. Det skriver NBC News.

- Gratulerer Seth! Dette er faktisk en bra kveld for deg, skal Ross ha innledet.

- Du har ikke fått så mye oppmerksomhet siden du skjøt alle de menneskene i Aurora... Jeg bare tuller. Du er ikke som James Holmes. Han gjorde i det minste noe i en kinosal som folk vil huske, sa Ross videre.

Det skal ha gått et gisp gjennom salen, etterfulgt av en spesiell applaus blant de 600 inviterte gjestene på Hollywood Palladillum hvor innspillingen foregikk.

Det var skuespillerinne og komiker, Roseanne Barr, som var hedersgjest under roasten.

Forsvarer spøken

Etter showet skal Ross ha forsvart den sjokkerende delen av roasten.

ANGRER IKKE: Jeffrey Ross angrer ikke på massedrapsspøken. Her fra innspillingen av roasten. Foto: Ap
ANGRER IKKE: Jeffrey Ross angrer ikke på massedrapsspøken. Her fra innspillingen av roasten. Foto: Ap

- Ja, jeg gikk over streken, og det er nettopp det en roast handler om. Det er det Roseanne står for, utilgivelig humor. Hvis jeg hadde holdt igjen, ville jeg gjort henne en bjørnetjeneste.

- Jeg tror det er i denne spesielle roasten, i de spesielle tidene vi befinner oss i, at det er viktig å utøve ytringsfrihet, la Ross til.

Vises ikke på TV

Produsent, Jonas Larsen, sier at spøken Ross fremførte foran de 600 gjestene ikke vil dukke opp på skjermen når showet går på lufta 12. august.

Ross har uttalt at han ikke bryr seg om at spøken ikke kommer med i TV-sendingen.

- Da jeg var liten, kunne jeg si hva jeg ville. Det var noe av det jeg likte best med Amerika, sier Ross.

Hasardiøst

For Helén Vikstvedt, som var roastmaster og programleder på TVNorges humorprogram, «Roast på Chat Noir», falt ikke massedrapsspøken i smak.

SMAKLØST: Helén Vikstvedt lo ikke av vitsen Jeffrey Ross kom med. Foto: Knut Erik Knudsen/VG
SMAKLØST: Helén Vikstvedt lo ikke av vitsen Jeffrey Ross kom med. Foto: Knut Erik Knudsen/VG

Hun mener man skal være forsiktig med å berøre den typen temaer som Jeffrey Ross berørte under innspillingen.

- Hvis du skal greie å dra en vits på de greiene der, skal du være så utrolig god at jeg synes at det å prøve seg på noe slikt er hasardiøst, sier Vikstvedt.

Hun mener imidlertid at det er viktig at komikere får lov til å bevege seg på grensen.

- Jeg tenker i utgangspunktet at man kan tulle med alt, men jeg tenker også at det er en tid og et sted for alt, men jeg vet ikke om tid og sted kommer for at man kan tulle med en sånn hendelse. Det er jo ikke så mye der som er morsomt, sier hun videre.

Smakløst

Vikstvedt synes ikke det er rart at vitsen ikke når TV-skjermen i august.

- Det er jo det som gjør humor morsomt, at man av og til kan tråkke over grensen. Kanskje bare ikke når det gjelder massedrap uka etter, sier hun.

Roastmasteren presiserer imidlertid at hun kun har fått vitsen lest opp, og at fremførelsen til Jeffrey Ross kan ha vært morsom.

- Det er jo mye mer enn bare teksten som gjør en vits bra, for alt jeg vet kan den jo ha vært morsom. I dette tilfellet støter det imidlertid såpass mange, da blir det smakløst. Hvis jeg hadde dratt den vitsen, så hadde jeg angret, sier hun.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Rampelys

Se neste 5 fra Rampelys