Hovedinnhold

Ny Xbox-modell presentert

NY MODELL: Slik ser den nye Xbox 360-modellen ut. Foto: MMS: RUNE FJELD OLSEN
NY MODELL: Slik ser den nye Xbox 360-modellen ut. Foto: MMS: RUNE FJELD OLSEN
LOS ANGELES/OSLO (VG Nett) Den nye Xbox-modellen var høydepunktet under Microsofts pressekonferanse i Los Angeles i kveld.

Denne saken handler om:

Microsoft er akkurat ferdig med sin pressekonferanse i Los Angeles, og som forventet presenterte de en ny, redesignet Xbox 360-modell.

Som ryktene hintet om, får den nye maskinen innebygget Wi-Fi-støtte, og 250 GB harddisk, og den vil koste det samme som Xbox 360 koster i dag.

Maskinen lanseres i USA allerede denne uken, og ifølge kilder den britiske nettsiden Eurogamer har snakket med, vil den nye konsollen lanseres i Europa 16. juli.

- Kinect tar form
VGs spillekspert Rune Fjeld Olsen blogger fra Los Angeles
Runes spillblogg

Ellers ble Kinetic, tilleggsutstyret tar opp kampen med Nintendos Wii-kontroller, viet svært mye oppmerksomhet på Microsofts konferanse.
- Du personlig vil være i sentrum av underholdningen med den beste kontrolleren noen gang skapt - nemlig deg selv, sa Kudo Tsunoda som er Creative Director i Microsoft Game Studios.

(Artikkelen fortsetter under bildet.)

MINDRE: Don Mattrick kunne avduket den nye, mindre Xbox 360-modellen på kveldens pressekonferanse. Foto: AP
MINDRE: Don Mattrick kunne avduket den nye, mindre Xbox 360-modellen på kveldens pressekonferanse. Foto: AP


Kinect lanseres i USA 4. november, for så å lanseres i resten av verden. Noen dato for en norgeslansering er foreløpig ikke klart.

VGs spillekspert, Rune Fjeld Olsen, overvar konferansen i Los Angeles i kveld.
- Jeg synes Microsoft klarte seg bra, særlig med gårsdagens show i mente. De måtte demonstrere at Kinect er mer enn en gimmick, og det klarte de til en viss grad, sier Olsen på telefon fra USA.

Ellers fikk vi som forventet demonstrasjoner av de tre store for Microsoft i år: «Gears of War 3», «Halo Reach» og «Fable III».

Teknologigiganten annonserte også et samarbeid med «Crysis»-utvikleren, som jobber med et Xbox 360-eksklusivt spill, pluss at det etterlengtede «Fable III» fikk lanseringsdato 26. oktober i år.

Blant spillene som ble presentert var kosedyr-simulatoren «Kinectimals» og dansespillet «Dance Central» utviklet av studioet bak både «Guitar Hero» og «Rock Band»-spillene.

- Kinectimals har enormt potensiale, og Dance Central imponerte. Men jeg ser fremdeles ikke den historiske revolusjonen Microsoft varsler, bare så det er sagt, avslutter han.

Følg Rune Fjeld Olsen på Twitter.

Vi fulgte pressekonferansen LIVE. Les alt, minutt for minutt, nedenfor.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Spill

Se neste 5 fra Spill