Hovedinnhold

Microsofts viser frem sin storsatsing

KINECT: Project Natal byttet i natt navn til Kinect. Foto: MICROSOFT
KINECT: Project Natal byttet i natt navn til Kinect. Foto: MICROSOFT
I natt norsk tid smugstartet Microsoft verdens største spillmesse i Los Angeles.

Denne saken handler om:

Microsoft hadde invitert til en «one of a kind»-pressekonferanse, og holdt hva de lovet i Los Angeles i natt.

På scenen sto nemlig sirkusgruppen «Cirque du Soleil» som ledet publikum gjennom et show som mer eller mindre hadde én stor nyhet å komme med: Project Natal, Microsoft nye enhet som gjør hele kroppen din til en spillkontroll, endret navn til Kinect.

Flaut, Microsoft
VGs spillekspert Rune Fjeld Olsen er på plass i Los Angeles.Les hans kommentarfra nattens show.

Kinect er sammensatt av de to engelske ordene «kinetic», som betyr noe i retning av bevegelse, og «connect», som betyr noe sånt som sammenkobling.

Microsoft fortsatte med å presentere en rekke spill som utnytter den nye teknologien. Dansespill, racingspill, partyspill, sportsspill og et «Star Wars»-spill var bare noe av det som stod på menyen.

Det er med andre ord ingen tvil om at Microsoft sikter svært bredt med Kinect, og går rett i strupen på Nintendo Wii. Sony kaster seg også på i kampen om det såkalte «casual»-markedet, med sin variant av Wii-fjernkontrollen; Playstation Move.

Microsoft holder sin ordinære pressekonferanse i kveld, hvor vi forventer å se mye mer av Kinect. Både Nintendo og Sony holder sine pressekonferanser i morgen kveld, og VG Nett vil følge utviklingen direkte.

Les også:Rykteflom før E3

Microsoft startet med dette verdens største spillmesse, E3, i natt. Messen varer en uke, og begynner med pressekonferanser fra alle de største aktørene i spillbransjen. Deretter slipper journalistene inn på messegulvet i Los Angeles Convention Center for å teste alt som er blitt vist frem.

Så med Microsofts fargerike startskudd kan man vel si at sirkuset er i gang?

PS: VGs spillekspert Rune Fjeld Olsen twitrer seg gjennom hele messen, direkte fra messegulvet i Los Angeles!

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Spill

Se neste 5 fra Spill