Hovedinnhold

En million Xbox One-konsoller ble solgt på lanseringsdagen

Kun én uke etter at Sony gjorde akkurat det samme med PlayStation 4.

Denne saken handler om:

Microsoft skal ikke ha det på seg at de er dårligere enn Sony når det kommer til salgstall. I likhet med hovedkonkurrent Sony melder selskapet om at de har solgt over en million Xbox One-konsoller på lanseringsdagen.

Xbox One ble lansert i 13 markedsområder 22. november, deriblant Nord-Amerika og flere av Europas største land. Her i Norge må vi vente til neste år med å se hva Microsoft har å stille med i den kommende konsollgenerasjonen, mens konkurrent Sony lanserer PlayStation 4 allerede 29. november.

Xbox One er stor og svart, og huser masse spennende teknologi. (Foto: Barone Firenze/Shutterstock)
Xbox One er stor og svart, og huser masse spennende teknologi. (Foto: Barone Firenze/Shutterstock)

Dette er dermed Microsofts beste lanseringssalg noensinne. I 2006 greide de å dytte forgjenger Xbox 360 ut til 326 000 kunder i løpet av to uker, mens PlayStation 3 kun fikk ut 200 000 av døren i samme tidsperiode. Nintendo Wii ble den store vinneren den gang med 600 000 i løpet av sine første åtte dager.

Både Xbox One og PlayStation 4 kan dermed skryte av å ha slått nye rekorder. At Microsoft lanserte i tretten markedsområder sammenlignet med Sonys fokus på Nord-Amerika, er nok dog en forskjell man ikke bare kan koste under teppet.

Kritiske kritikere

Ryse: Son of Rome får litt hard medfart. (Foto: Crytek)
Ryse: Son of Rome får litt hard medfart. (Foto: Crytek)


På tampen av forrige uke kunne utenlandske medier trekke sløret av sine Xbox One-anmeldelser, og de har blandede resultat å melde. Mens Forza Motorsport 5, Dead Rising 3 og Killer Instinct får en rimelig god mottagelse, når ikke LocoCycle,Zoo Tycoon, Crimson Dragon eller Ryse: Son of Rome toppsjiktet. Situasjonen ligner uken før, da PlayStation 4-spillene også fikk ris og ros fra pressen.

Her i Norge har vi sett plattformeventyret Knack få lunken mottagelse, mens arkadeskyteren Resogun får en del mer skryt.

Sjekk ut en sniktitt på Microsofts konsoll hos Gamer.no:
Vi har testet Xbox One » 

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Spill

Se neste 5 fra Spill