Hovedinnhold

Den enda lengre reisen

Banning, vold og lettkledde jenter i «Drømmefall»

DRØMMEFALL: Norske Funcom holder i disse dager på med å ferdigstille «Drømmefall» - oppfølgeren til «Den Lengste Reisen». Over er et skjermbilde fra spillet. Foto: Funcom
DRØMMEFALL: Norske Funcom holder i disse dager på med å ferdigstille «Drømmefall» - oppfølgeren til «Den Lengste Reisen». Over er et skjermbilde fra spillet. Foto: Funcom
LOS ANGELES (VG Nett) Enklere, gøyere og lengre, lover utviklerne i Funcom. Og ikke minst norske kjendiser! VG tok en titt på oppfølgeren til «Den Lengste Reisen».

Denne saken handler om:Nordmennene i det norske spillselskapet Funcom er på plass i Los Angeles, under årests E3 - verdens største spillmesse.

Her viser de frem to av sine kommende spill: «Age of Conan» og «Drømmefall» - oppfølgeren til «Den Lengste Reisen». Eventyrspillet opplevde stor suksess på salgslistene verden over noen år tilbake.

«Drømmefall» er ikke et spesielt stort steg bort fra «Den Lengste Reisen». Og godt er det. Likevel blir det enklere, gøyere og lengre.

Lover norske kjendiser

NORSK SPILLDESIGNER: Ragnar Tornquist er en av toppene bak utviklingen av «Drømmefall». Foto: Erling Ellingsen
NORSK SPILLDESIGNER: Ragnar Tornquist er en av toppene bak utviklingen av «Drømmefall». Foto: Erling Ellingsen
På spørsmål fra VG om norske kjendiser kommer til å bidra med stemmer i «Drømmefall», kunne Funcoms Ragnar Tornquist bekrefte dette. Hvem det blir er foreløpig uvisst.

- Ja, det blir norske stemmer, men vi kommer nok til å velge ut noen yngre skuespillere denne gangen. Sist gang var spillet dominert av forholdsvis eldre skuespillere, sa Tornquist.

Om han sikter til Synnøve Svabø, som bidro med stemmen til spillfiguren April i forrige spill, skal forbli usagt.

Tornquist kunne også avsløre at en av figurene i filmen er spilt av mannen som hadde stemmen til teddybjørnen i Hollywood-suksessen «A.I».

Banning, vold og lettkledde jenter

Tornquist la heller ikke skjul på at «Drømmefall» blir et spill som antakeligvis ikke passer spesielt godt til barnehagebarn.

Banneord og vold er en naturlig del av både dialogene og historien, og det er heller ikke å komme unna at hovedpersonen, Zoe, gjerne sprader rundt i undertøyet. Men overdrevent er det likevel ikke.

- Vi har et voksent språk og en voksen historie. Vi skal på ingen måte tone spillet ned, understreket Tornquist.

«Drømmefall» kommer ut til PC og Xbox før jul.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Spill

Se neste 5 fra Spill