Hovedinnhold

VG Nett søker spillanmeldere

SØKER KOLLEGA: Nå har du mulighet til å anmelde spill på VG Nett og i VG sammen med Rune Fjeld Olsen (f.v.), Eivind Bjørås, Kristine Storli Henningsen, Carl Thomas Aarum og Anders Bjerring. Foto: VG
SØKER KOLLEGA: Nå har du mulighet til å anmelde spill på VG Nett og i VG sammen med Rune Fjeld Olsen (f.v.), Eivind Bjørås, Kristine Storli Henningsen, Carl Thomas Aarum og Anders Bjerring. Foto: VG
(VG Nett) Har du lyst til å anmelde spill for Norges største nyhetsmedium? Nå har du sjansen!

Hver uke, hele året gjennom, anmelder vår faste stab av spillanmeldere et bredt utvalg av det spillmediet har å by på. Anmelderne våre har ansvar for hver sine sjangere, men vi har noen hull. Hull vi nå forsøker å tette.

Felles for alle stillingene under:

* Det er snakk om freelance-jobbing, hvor man honoreres per anmeldelse.

* Vi skriver for et bredt publikum, evnen til å skrive kort, godt, presist og allment forståelig er essensielt.

* Du kan ikke ha noen direkte koblinger til spillbransjen, det være seg familie- eller jobbmessig.

* Jenter oppfordres til å søke. Og det er ikke bare noe vi sier, vi er i dag fire gutter og én jente i vår spillredaksjon.

* Øvrig redaksjonell erfaring er en fordel, men ingen forutsetning.

* Søknaden skal bestå av kort personalia (navn, alder, bosted, og hva du gjør ellers), en kort beskrivelse av hva slags spill og sjangere du liker, oversikt over hvilke spillmaskiner du har og en spillanmeldelse på cirka 350 ord (tittel, ingress, brødtekst - faktaboks og bildetekst er ikke nødvendig).

* Søknaden sendes til runef@vg.no innen søndag 14. november.

* Bruk følgende tekst i emne-/subject-feltet i eposten:

Søknad: Stillingstittel (for eksempel Søknad: Action-potet)

Stillingene det gjelder er følgende:

1) ACTION-POTET

Du liker et bredt spekter av actionfokuserte spill, fra «Half-Life» til «God of War», via «Ratchet & Clank», «Metroid», «Call of Duty», «Resident Evil» og «Shadow Complex». Eller tilsvarende (du trenger ikke å ha spilt alle disse spillene, altså). Hvis et spill har våpen, er du tilbøyelig til å ville prøve det. Kanskje har du også interesser utover rene actionspill?

2) ØSTLIGE ROLLESPILL

Vi har god kontroll på vestlige rollespill (som «Mass Effect» og «The Witcher»), men mangler en anmelder innenfor østlige - hovedsakelig japanske - rollespill. «Final Fantasy», «Kingdom Hearts», «Golden Sun» og denslags. Her er det en stor fordel om du har kjennskap til (eller i det minste interesse for) spill i denne gaten til både TV-konsoller og håndholdte spillplattformer.

3) ONLINE ROLLESPILL

Ja, online rollespill. MMORPG. Her er det lenge siden vi har gjort anmeldelser, ettersom det er en såpass krevende sjanger å håndtere. Vi håper det finnes en person der ute som kunne vært interessert i å både spille 4-5-6 av de største utgivelsene i sjangeren årlig, og som evner å mene noe kortfattet og leservennlig om disse spillene.

Formatmessig, vil det være snakk om å gjøre én anmeldelse basert på første del av spillet (ofte de første 15-20 levelene), og én anmeldelse basert på hvordan spillet holder seg i lengden (helst opp til level cap). Du vil få betalt for begge anmeldelsene, i tillegg til at vi ordner betaltilgang, spillet og alle abonnementsutgifter.

Har du spørsmål om noen av disse stillingene eller om det å skrive anmeldelser for VG Nett og VG generelt? Syng ut i kommentarfeltet under!

Følg VG Spill på Twitter
...og på Facebook

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Spill

Se neste 5 fra Spill