Hovedinnhold

Nye spilltester til iPhone

ROSA: «Tumbledrop» er veldig fargerikt, og fullt av rosa, smilefjes og regnbuer. Foto: STARFRUIT GAMES
ROSA: «Tumbledrop» er veldig fargerikt, og fullt av rosa, smilefjes og regnbuer. Foto: STARFRUIT GAMES
App Store er full av puzzlespill, og vi har testet tre ferske varianter til iPhone og iPod Touch.

Denne saken handler om:

Puzzlespill passer perfekt til det håndholdte formatet, og spillskapere verden over drømmer om å utvikle det neste Tetris, Bejeweled eller Bust-a-Move. Det er med andre ord ikke særlig rart at App Store formelig flommer over av spill i denne kategorien. Denne uken har vi testet to puzzle-debutanter og en oppfølger til iPhone og iPod Touch.

PS: Få full oversikt over alle spill vi har testet til iPhone og iPod Touch her.

Tumbledrop
Genre: Puzzle
Pris: 11,-

Det er en overflod av fysikkbaserte puzzlespill i App Store. Derfor er det ekstra friskt å prøve seg på «Tumbledrop», et fysikkbasert puzzlespill med - hold deg fast - nye ideer!

Fjern gule figurer for å få den rosa stjerna trygt ned på bakken. Så enkelt kan det altså gjøres. Og selv om det ikke er så altfor mange nivåer å spille seg gjennom, så er det en underholdende å fjerne gule bokser mens man holder pusten, og krysser fingra for at man ikke havner i vannet.

«Tumbledrop» har god struktur og fin vanskelighetsgrad som holder det utfordrende hele tiden, samtidig som det alltid er innenfor rekkevidde. Det gjør at jeg spiller bare ett nivå til, helt til jeg må begynne forfra igjen.

SINT: En sint fugl går i angrep i «Angry Birds». Foto: CLICKGAMER
SINT: En sint fugl går i angrep i «Angry Birds». Foto: CLICKGAMER


Angry Birds
Genre: Puzzle
Pris: 6,-

En ond grisestamme har intensjoner om å lage en eggeomelett. Det lover ikke godt for fuglebestanden i det nye iPhone og iPod Touch-spillet «Angry Birds».

Men det ligger jo litt i spilltittelen at disse fuglene ikke lar seg pille på nebbet. Bevæpnet med en stor sprettert går de til angrep for å redde neste generasjon av sinte fjærkre.

Din jobb er altså å skyte fugler på griser. De forskjellige fugleartene har ulike egenskaper; noen legger eksploderende egg, andre kan stupangripe som en ørn, og så videre.

Problemet med «Angry Birds» er at det er et litt for stort element av tilfeldighet. To helt identiske fremgangsmåter kan gi helt forskjellige utfall på grunn av fysikken og gravitasjonen. Så du risikerer å måtte gjøre nøyaktig det samme mange ganger etter hverandre, helt til fysikkmotoren vil spille på lag med deg.

Utover det er «Angry Birds» et finfint puzzlespill det er lett å finne frem igjen og igjen.

I KJELLEREN: I stedet for den håndtegnede grafikken i originalen, ser det ut til at alle brett i «Ragdoll Blaster 2» utspiller seg i en mørk kjeller. Foto: BACKFLIP STUDIOS
I KJELLEREN: I stedet for den håndtegnede grafikken i originalen, ser det ut til at alle brett i «Ragdoll Blaster 2» utspiller seg i en mørk kjeller. Foto: BACKFLIP STUDIOS


Ragdoll Blaster 2
Genre: Puzzle
Pris: 17,-

Det originale «Ragdoll Blaster» var et enkelt, nedstrippet og håndtegnet fysikkbasert puzzlespill hvor du skulle skyte strekmenn på blinker med en kanon. Og det var både sjarmerende og underholdende.

Så skjedde det uunngåelige. Spillet ble en suksess, og utviklerne tjente godt med penger - penger de brukte på å utvikle oppfølgeren. Men kapital er ikke alltid nok.

For selv om «Ragdoll Blaster 2» er til dels underholdende, så er det ikke på langt nær så sjarmerende og kreativt som originalen var. Grafikken er blitt mer avansert, men har i samme håndvending mistet all særegenhet og uttrykk. Verre er det at oppfølgeren er full av brytere, spaker, knapper, gravitasjonsfelt, og så videre, og har mistet helt fokus på det som en gang var viktig her; et godt banedesign.

Til syvende og sist sitter vi igjen med et spill som er helt grei underholdning, men som er mye nærmere en forbruksvare og et samlebåndsprodukt enn den sjarmerende originalen.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Spill

Se neste 5 fra Spill