Hovedinnhold

Fire ferske fra AppStore

Skjermbilde fra «Real Racing 2». Foto: FIREMINT
Skjermbilde fra «Real Racing 2». Foto: FIREMINT
Storspillene har for alvor inntatt App Store de siste ukene, og vi har kikket nærmere på fire av de største navnene.

Denne saken handler om:

Lara Croft og Battlefield er navn vi vanligvis forbinder med PC og store spillkonsoller, men den siste tiden har de dukket opp i AppStore også. Samtidig ser vi at iPhone er i ferd med å få solide eksklusive titler, og vi har kikket på fire av de heteste navnene til iPhone i øyeblikket.

Les også: 10 glimrende iPad-spill
Les også: Vi oppsummerer spillåret 2010 i App Store
Les også: iPhone-kaos 1. nyttårsdag

Real Racing 2
Pris: 55,-
«Real Racing» er et av de mest imponerende spillene i App Store. Det er spillet jeg har vist frem til kompiser for å demonstrere hvor langt spill har kommet på mobiler. Og de blir like imponert hver gang. «Dette er jo bedre enn Playstation 2!», sier de.

Nå er oppfølgeren kommet, og jeg har fått et nytt spill å vise frem. Et spill som ser enda lekrere ut, som er mer responsivt og som har ekte bilmodeller og til en viss grad en skademotor.

«Real Racing 2» er litt bedre på alt, og er et av de tre beste spillene du finner i App Store.

Skjermbilde fra «Infinity Blade». Foto: CHAIR
Skjermbilde fra «Infinity Blade». Foto: CHAIR


Infinity Blade
Pris: 35,-
Teknologidemonstrasjonen «Epic Citadel» har endelig båret frukter, og resultatet er actionspillet «Infinity Blade». Her venter tunge sverdkamper som er både utfordrende og til dels intuitive. Ved å sveipe fingeren over skjermen svinger du sverdet, og med noen timede manøvre må du parere, blokkere og dukke unna innkommende slag.

Utvikleren her skal ha ros for å prøve å gjøre noe genuint nytt både når det gjelder gameplayet, kontrollen, og ikke minst den tekniske utførelsen. For dette ser lekkert ut.

Og resultatet er et svært spillbart lommespill som er både passe vanskelig og passe dypt på en gang.

Skjermbilde fra «Battlefield: Bad Company 2». Foto: ELECTRONIC ARTS
Skjermbilde fra «Battlefield: Bad Company 2». Foto: ELECTRONIC ARTS


Battlefield: Bad Company 2
Pris: 6,-
«Battlefield: Bad Company 2» til konsollene er min personlige favoritt når det kommer til online krigføring. For å gjøre en lang og irriterende historie kort: det gjelder ikke iPhone-versjonen.

Spillanmeldelse: Battlefield: Bad Company 2 (Xbox 360, PS3, PC)

Det er mye potensial her, men både kontrollen og de strukturelle rammene bidrar til at denne kruttønna bare detonerer med et beskjedent «puff». For jeg holdt på å få grått hår da jeg skulle spille en enkel kamp online. Det ble en svært lite smidig affære, som definitivt bør ryddes opp i en snarlig oppdatering.

Enspillerdelen er imidlertid fin underholdning, så helhetsinntrykket er sånn midt-på-treet-bra, noe som selvsagt er litt skuffende til denne serien å være.

Skjermbilde fra «Lara Croft and the Guardian of Light». Foto: SQUARE ENIX
Skjermbilde fra «Lara Croft and the Guardian of Light». Foto: SQUARE ENIX


Lara Croft and the Guardian of Light
Pris: 39,-
«Lara Croft and the Guardian of Light» byr på litt action, litt gåteløsning, og litt presis plattformhopping, og det gjør en ok jobb med å bringe serien over på lommeformatet.

Les også: Lara Croft er ferdig som sexsymbol
Spillanmeldelse: Lara Croft and the Guardian of Light (Xbox 360)

Men det er noe som ikke stemmer helt her. Man merker at dette egentlig er utviklet til konsollene, og siden stappet ned på en litt for liten maskin. Lara ser ut som en liten maur, og hele opplevelsen er ikke i nærheten av så smidig som den var i konsollversjonen. Kanskje en urettferdig sammenligning, men når man sitter å spiller samme spill, bare dårligere, er det vanskelig å ikke lengte tilbake til 52-tommeren i stua.

Når det er sagt så er det fortsatt et bra spill - bare ikke like bra som originalen.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Spill

Se neste 5 fra Spill