Hovedinnhold

Gates tar opp kampen mot Playstation 2

(VG NETT) For første gang viser Bill Gates sitt nye tv-spillvidunder Xbox, som han mener skal utkonkurrere både Playstation, Nintendo og Sega.

Denne saken handler om:


Bak den nye tv-spillmaskinen Xbox står Microsoft.

Konsernets grunnlegger, milliardæren Bill Gates, sto selv for presentasjonen av vidunderet på en elektronikkmesse i Las Vegas lørdag.

- Vi bestemte oss for å bygge noe som er et gjennombrudd for dem som spiller dataspill. Jeg snakker her om en utvidet pc, en pc som kommuniserer med både TV-apparaturen, lydavspillingsmodulene og som også kan samhandle med andre pc-er, sa Gates til forsamlingen.

For bredbånd

Med en harddisk på åtte gigabyte, en Intel 733-megahertz prosessor, dvd-spiller og kapasitet for fire spillere samtidig, er Xbox klar for HDTV og høghastighetsoppkopling til Internett.

- Dette er en spillmaskin som er direkte konstrukert for bredbånd, sa Gates.

Konkurrenten Sonys Playstation 2 kan også koples til Internett, men krever da ekstrautstyr.

Fire milliarder kroner

Microsoft har tidligere opplyst at Xbox skal lanseres til høsten, men lørdag sa konsernet intet om dette, hva den kommer til å koste eller hvilke spill som skal utvikles.

Utviklingen av Xbox har kostet Microsoft rundt fire milliarder kroner, og konsernet har ikke råd til å tape i kampen mot de etablerte konkurrentene.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Spill

Se neste 5 fra Spill