Hovedinnhold

- Ondt er lett

Mike Patton om sin rolle i «The Darkness»

OND PARTNER: Ondskapen The Darkness - de ormelignende tentaklene - er en del av hovedpersonen i spillet med samme navn. Stemmen til ondskapen tar rockestjernen Mike Patton seg av. Foto: Starbreeze/2K Games
OND PARTNER: Ondskapen The Darkness - de ormelignende tentaklene - er en del av hovedpersonen i spillet med samme navn. Stemmen til ondskapen tar rockestjernen Mike Patton seg av. Foto: Starbreeze/2K Games
(VG Nett) Etter å ha vært hvesende ond i spillet «The Darkness», er nå rockestjernen Mike Patton klar for flere spillroller.

Denne saken handler om:


Rockestjernen Mike Patton ligger ikke akkurat på latsiden.

Han har frontet Faith No More, Mr. Bungle, Peeping Tom, Fantomas og Tomahawk, han utgir soloalbum som Mondo Cane, han har sitt eget plateselskap og han bidrar på albumene til artister som Björk og Massive Attack.

For første gang har han nå også lånt bort stemmen sin til et spill. I «The Darkness» har han stemmen til ondskapen med samme navn, en rolle han følte seg komfortabel med.

Les også:Anmeldelse av The Darkness
VGTV:Video fra The Darkness

- Det var god terapi. Etter dette har musikken jeg lager vært mer glad, sier Patton til Gamespy. Ikke helt uten ironi, antar vi, men Patton var aldri i tvil om at dette var en rolle han ville ha.

SPILLER OND: Rockestjernen Mike Patton har rollen som ondskapen i spillet The Darkness. Foto: AP
SPILLER OND: Rockestjernen Mike Patton har rollen som ondskapen i spillet The Darkness. Foto: AP

- Spillet virket vanskelig å beskrive. Det passet ikke inn i én enkelt genre. Rollen var ond men komplisert. Det virket virkelig som om produsentene hadde kontroll, de hadde en bra spill-CV, sier Patton.

Mike Patton har ikke laget noe av musikken til «The Darkness», hvilket han synes er litt rart.

- Nei, interessant nok, de ville utelukkende ha meg for denne rollen. De visste virkelig hva de ville ha, sier Patton.

Patton leste inn sin dialog alene i et lydstudio i nærheten av sitt eget hjem. En opplevelse han beskriver som mindre kjedelig enn ventet.

Og nå er han også klar til å bidra i flere spill.

- Jeg skal bidra med noen lyder og støy til to kommende spill, «Left 4 Dead» og «Portal». Jeg er ikke helt sikker på om jeg har lov til å si det, sier Patton.

På spørsmålet om hva drømmerollen i et spill er, trenger ikke Patton å tenke seg om to ganger.

- Kom igjen, det er lett! Jeg vil være hovedpersonen i et fremtidig «Grand Theft Auto»-spill. Tingene du får mulighet til å si og gjøre er «over the top» i de spillene, sier Patton.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Spill

Se neste 5 fra Spill