Hovedinnhold

Nytt angrep på PlayStation Network

HACKET: PlayStation Network har blitt utsatt for angrep igjen. (Foto: SCEE)
HACKET: PlayStation Network har blitt utsatt for angrep igjen. (Foto: SCEE)
Sony-tjenesten får ikke være i fred for datatyvene.

Denne saken handler om:

Tidligere i år ble PlayStation Network utsatt for et omfattende datainnbrudd som sørget for å sette nettjenesten ut av spill en god stund. Den gangen var det snakk om 77 millioner brukerkontoer som var rammet.

Denne gangen er omfanget av angrepet betydelig mindre. 93 000 brukerkontoer skal ha blitt hacket, og Sony har allerede midlertidig låst disse.

Les også: Er du sikret mot Sony-tyvene?

Ifølge Sony selv er det snakk om en form for datainnbrudd hvor hackerene har testet et «massivt antall brukernavn og passord» opp mot brukerdatabasen deres. Det skal ha resultert i en suksessrate på 0,1 prosent for datatyvene.

Ikke fare for kredittinformasjonen

Av de berørte brukerkontoene, skal kun et fåtall ha vist tegn på å ha blitt brukt av hackerne før de ble låst. Og dersom det har vært et kredittkort tilknyttet kontoen, hevder Sony at kredittkortnummeret ditt ikke er i fare for å havne på avveie.

Eventuelle urettmessige kjøp gjort fra virtuelle PSN-lommebøker vil også tilbakeføres, sier Sony.

Les også: Sony: - Du får ikke saksøke oss

Samtidig påpeker selskapet hvor viktig det er å ha et sterkt passord, samt å ikke bruke samme kombinasjon av brukernavn og passord flere steder på nettet.

De berørte brukerkontoene vil få en epost fra Sony med instrukser om hvordan de kan resette passordene sine.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Spill

Se neste 5 fra Spill