Hovedinnhold

Gran Turismo 5 får dato

GRAN TURISMO 5: Den populære bilsimulatoren nærmer seg ferdigstilling. Det lanseres 2. november i USA. Foto: SONY
GRAN TURISMO 5: Den populære bilsimulatoren nærmer seg ferdigstilling. Det lanseres 2. november i USA. Foto: SONY
LOS ANGELES/OSLO (VG Nett) Det etterlengtede «Gran Turismo 5» fikk lanseringsdato i kveld, men foreløpig kun i USA.

Denne saken handler om:

Da er Sonys pressekonferanse over, og den kanskje aller mest etterlengtede nyheten var at Sonys bilsimulator endelig har fått en lanseringsdato. 2. november skal spillet lanseres i USA, men noen europeisk dato ble ikke nevnt i kveld.

Få siste nytt fra E3 her!

Ellers besto Sonys pressekonferanse blant annet av en demonstrasjon av deres nye 3D-teknologi.
- Det var kjempespennende, og det er første gang jeg forstått at 3D kan ha noe for seg på hjemmekonsollene, sier VGs spillekspert Rune Fjeld Olsen på telefon fra Los Angeles minutter etter konferansen er over.

Sony fortsatte med å demonstrerte sin nye Playstation Move-kontroll - enheten som skal ta opp kampen mot Nintendos Wii-fjernkontroll og Microsofts Kinect.

- Kinect tar form
VGs spillekspert Rune Fjeld Olsen blogger fra Los Angeles
Runes spillblogg

I motsetning til Kinect, er Playstation Move basert på kontrollere du har i hendene, og på kveldens visning virket spill-tilbehøret både responsivt og presist.

TIGER WOODS: «Tiger Woods» er et av flere spill som vil støtte Playstation Move. Foto: SONY
TIGER WOODS: «Tiger Woods» er et av flere spill som vil støtte Playstation Move. Foto: SONY


Playstation Move når europeiske spillbutikker 15. september, og vil ha en rekke spill som er spesialutviklet til den nye kontrolleren. I tillegg vil blant annet «Resident Evil 5» og «Heavy Rain» utvides for å støtte Playstation Move.

Kveldens kanskje største overrakselse var imidlertid at Valve-sjef Gabe Newell inntok scenen for å avsløre at «Portal 2» er på vei til Playstation 3, og han insisterte også på at Sonys maskin vil være den beste konsollen å oppleve oppfølgeren til Valves genierklærte «Portal» på.

- Et av årets E3-høydepunkt så langt for min del. Portal 2 står nesten øverst på min ønskeliste, twitret Fjeld Olsen fra salen underveis.

VALVE-SJEF: Sjef i utviklerstudioet som har gitt oss «Half-life», Gabe Newell, inntok scenen tirsdag kveld. Foto: SONY
VALVE-SJEF: Sjef i utviklerstudioet som har gitt oss «Half-life», Gabe Newell, inntok scenen tirsdag kveld. Foto: SONY


Ellers hadde Sony sikret seg mange eksklusive avtaler som gir Playstation-eiere en utvidet opplevelse av flere multiplattform-spill. «Medal of Honor», «Dead Space 2», «Mafia II» og «Assassin's Creed: Brotherhood» er blant storspillene som leverer ekstramateriale eksklusivt til Playstation 3, kunne Sony fortelle tirsdag kveld.

Kveldens pressekonferanse ble avsluttet med et nytt «Twisted Metal», som er under utvikling til Playstation 3 og vil komme en gang i løpet av 2011.

«Twisted Metal»-serien baserer seg på ellevill og brutal online-action med biler og andre kjøretøy utstyrt med tunge våpen.

- Av de tre store pressekonferansene hadde Sony den beste presentasjonen, var Fjeld Olsens umiddelbare reaksjon etter kveldens oppvisning.

Les live-dekningen av både Nintendos og Sonys pressekonferanser nedenfor.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Spill

Se neste 5 fra Spill