Hovedinnhold

«World of Warcraft» får lovlig gullhandel

KJØP OG SALG: Blizzard åpner nå for at spillere av «World of Warcraft» kan kjøpe kjæledyr for ekte penger, og selge dem til andre spillere (Illustrasjon: Blizzard)
KJØP OG SALG: Blizzard åpner nå for at spillere av «World of Warcraft» kan kjøpe kjæledyr for ekte penger, og selge dem til andre spillere (Illustrasjon: Blizzard)
Et triks lar deg kjøpe spillgull for ekte penger i «World of Warcraft» - med Blizzards velsignelse.

Denne saken handler om:

Det finnes et digert marked for kjøp og salg av spillvaluta med ekte penger, særlig i massive online-rollespill, hvor det kan være svært tidkrevende å tjene penger. Denne industrien er hovedsakelig basert i Asia, og har vært en gedigen frustrasjon for både spillere og spillutviklere.

Les også: - Gullselgere dreper spillservere

Gigantiske «World of Warcraft» har nok vært det største målet for disse gullselgerne, og spillets sluttbrukeravtale forbyr kjøp og salg av digitale gjenstander for ekte penger. Nå har utvikler Blizzard likevel valgt å se mellom fingrene. Et nytt kjæledyr i spillet, kalt «Guardian Cub», kan kjøpes for ekte penger i nettbutikken deres, og deretter legges for salg til andre spillere. Det melder Eurogamer.net.

Spillanmeldelse: «World of Warcraft: Cataclysm»

En ny æra?

Dermed kan man i praksis kjøpe seg digitale verdier med kredittkortet, selv om dette er en veldig ufleksibel måte å gjøre det på. Man vet ikke hvor mye folk er villige til å betale for et slikt kjæledyr, eller om folk i det hele tatt vil ha det etter en stund. Systemet kan minne om PLEX-systemet i «EVE Online», hvor man kan kjøpe sertifikat for spilletid i nettbutikken og selge dem digitalt.

- Målet vårt med «Guardian Cub» er å gi spillerne nok en måte å legge et kjæledyr til samlingen sin på, men vi synes det er okay om noen velger å bruke den som en trygg måte å skaffe seg litt ekstra gull på, uten å oppsøke tredjeparts gullselgere, skriver Blizzard på spillets hjemmeside.

Les også: «Diablo III» får auksjonshus hvor man bruker ekte penger
Les også: Spill «World of Warcraft» gratis

Kjæledyret skal koste ti dollar (56 norske kroner) når det kommer til salgs, og blir altså det første eksempelet på at Blizzard forsøker å komme seg inn i det gigantiske markedet som omslutter spillet deres. Når presendens først er satt, skal man ikke se bort ifra at det også blir andre, lignende tilbud i tiden fremover. Det kan markere et stort skifte i tankegangen til Blizzard.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Spill

Se neste 5 fra Spill