FOR VOLDELIG?: Debatten fortsetter: Er Manhunt 2 rett og slett for grovt for markedet? Foto: Rockstar

Rockstar svarer på kritikken

Spillprodusenten Rockstar Games forsvarer nå ønsket om å gi ut «Manhunt 2» i et brev.

Maren Omli Flasnes
ARTIKKELEN ER OVER 12 ÅR GAMMEL


VG Nett har tidligere skrevet mye om spillutgiveren Rockstar som har vært under hard kritikk på grunn av det ekstremt voldelige spillet «Manhunt 2».

Spillet ble nylig bannlyst i Storbritannia og mottok aldersmerkingen «Adults Only» i USA, hvilket i praksis gjør det omtrent umulig å lansere spillet.

Nå tar Rockstar til orde og svarer på kritikken i et brev adressert til Rob Fahey i Gamesindustry.biz, som gikk ut og støttet forbudet mot spillet:

- I motsetning til en kritisk anmeldelse av et spill, er et forbud en straff for å bevege seg vekk fra det tradisjonelle. Et forbud fratar alle muligheten til å vurdere, oppleve eller diskutere spillet, skriver Rockstar som mener at et forbud oppmuntrer til enda strengere innskreking og regulering av spill.

- En bannlysning støtter bare de som mener spill, som allerede er det mest regulerte mediet i underholdningshistorien, burde være enda mer regulert, skriver Rockstar.

Rockstar mener likevel ikke at de blåser i spillindustriens samfunnsansvar:

- Ja, vi har et ansvar som bransje, men som en kreativ bransje, ikke på samme måte som den farmasøytiske bransjen eller som våpenindustrien, mener Rockstar som fortsatt jobber med å utforske mulighetene for å få «Manhunt 2» ut på markedet.

- Vi forstår ikke hvorfor det er nødvendig å i praksis forby alle spill som er myntet på voksne spillere over 18 år.

Les hele brevet til Rockstar her!

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder