Spill-vill mobilsatsing

Publisert: Oppdatert: 25.02.03 13:15

Del saken på:

Lenken er kopiert
SPILL

LONDON (VG Nett) Mobilprodusentene har sluttet å mase om 3G og UMTS. Nå er det spill som gjelder. Og foreløpig er det Nokia som roper høyest.

Onsdag kveld presenterte Nokia det de håper vil ligge under alle spillinteressertes juletre i år: N-Gage blir en fullverdig håndholdt spillmaskin, og en direkte konkurrent til Nintendos Game Boy Advance.

I tillegg vil den ha MP3-spiller og radio, e-post, Bluetooth, USB og mulighet til å fungere på alle tre GSM-nettverkene.

- Spill på mobiltelefoner er mye mer enn bare en tilleggsfunksjon, sier Ilkka Raiskinen, nestsjef for underholdningsprodukter i Nokia, til VG Nett.

Spillene til N-Gage vil kun bli tilgjengelige på egne brikker som selges i butikk, og ikke via Internett.

- I spillverdenen er den fysiske varen viktig, både med tanke på markedsføring, salg og kopibeskyttelse. Det vi derimot kan gjøre er å tilby nedlastbart ekstramateriale til forskjellige spill, sier Raiskinen.

Med N-Gage beveger den finske mobilgiganten seg bort fra mobilmarkedet, og over på det beintøffe spillmarkedet. Foran TV-skjermen kniver Sonys Playstation 2, Microsofts Xbox og Nintendos Gamecube.

Og på markedet for håndholdte spillmaskiner er Nintendos Game Boy fullstendig enerådende.

N-Gage kommer før jul, men Raiskinen vil ikke si noe om hvor mye den vil koste.

- Vi ønsker ikke å fortelle konkurrentene våre hva prisen er riktig ennå, sier Raiskinen.

- Vi vil selge telefonen til så mange som mulig så raskt som mulig, og nå et massemarked. Det vil gjenspeile seg i prisen, utdyper Michael Smirnoff, informasjonssjef for Skandinavia i Nokia.

Forrige gang Nokia tenkte annerledes i telefondesign, med den horisontale SMS-telefonen 5510, gikk det riktig ille. Men Raiskinen er tilsynelatende ikke redd for en ny fiasko med N-Gage.

- Vi har naturligvis laert av de feilene vi gjorde med 5510, sier han.

En rekke store spillutgivere, blant annet Capcom, Activision og THQ, sier de vil gi ut spill på N-Gage.

Denne artikkelen handler om