Xbox One blir ikke bakoverkompatibel

Favorittspillene dine blir ikke med inn i neste konsollgenerasjon.

  • Joachim Froholt (gamer.no)

Gamer.no - Spill er kultur

Da Microsoft presenterte Xbox One i går kveld, var det én ting de ikke sa noe om: bakoverkompatibilitet.

Tradisjonelt har det vært viktig for nye konsoller å ha mulighet til å spille spill laget for den forrige konsollgenerasjonen. Dette er ikke bare med på å gi nye kunder et langt større spillutvalg enn det man vanligvis får ved en konsoll-lansering, men det sikrer også at man slipper å ha flere bokser enn nødvendig stående i stua.

Det å ta steget fra en generasjon til den neste er dessuten langt lettere om man vet at alle favorittspillene fortsatt fungerer.

Ingen bakoverkompatibilitet

Slik ser den nye håndkontrolleren til Xbox One ut.

Nå er det imidlertid klart at Xbox One ikke blir bakoverkompatibel med Xbox 360-spill.

- Systemet er basert på en annen kjernearkitektur, så bakoverkompatibilitet fungerer egentlig ikke, sier Xbox Live-mann Marc Whitten til nettstedet The Verge.

Det skal heller ikke være noen planer om å lage «cloud»-basert bakoverkompatibilitet, slik Sony planlegger for PlayStation 4. De gode nyhetene er imidlertid at hvis du har kjøpt film og musikk på Xbox Live, vil du fortsatt få tilgang på dette når du eventuelt bytter din Xbox 360 med en Xbox One. Dette melder nettstedet Wired.

Det blir spennende å se om nyheten om manglende bakoverkompatibilitet legger noen demper på salget av nye spill til Xbox 360.

Xbox One lanserer også sin egen vri på spilleierskap:Microsoft vil låse spillene til hver konsoll, og du må betale ekstra for at andre skal kunne spille det »

Her kan du lese mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder