• Selger millioner – tross kjempeproblemer

  Lanseringen av «Cyberpunk 2077» har vært langt ifra så smertefri som det utgiver CD Project Red kanskje håpte på. Økonomisk går det likevel ganske så bra.

  Av Jonathan Falk
 • I en rapport på deres egne sider kunngjør CD Project Red at «Cyberpunk 2077» hadde solgt 13 millioner kopier på alle plattformer da kalenderen viste 20. desember. Det er ingen selvfølge. Spillet har fått mengder med kjeft for feil og mangler, og Sony har gått så langt som å fjerne det fra sin online-butikk.

 • For å sette det i perspektiv: Ved å passere 19 millioner solgte kopier, så går du inn på listen over de 50 mest solgte spillene noensinne. Ifølge CD Project Red var det så mange som 8 millioner som hadde forhåndsbestilt spillet.

 • På lanseringsdagen 10. desember solgte spillet 4,7 millioner kopier til PC, som er rekord for et PC-spill på én dag. Rekorden tok de fra «World of Warcraft: Shadowlands».

 • «Cyberpunk 2077» har vært et av de mest etterlengtede spillene på lenge. Likevel har utviklerne slitt med å levere, bokstavelig talt. Etter at den første teaseren kom allerede i 2013 (!), har CD Project Red utsatt lanseringen gang på gang.

Mer om

PC

Cyberpunk 2077

PC-spill

Sony

World of Warcraft

Flere artikler

 1. Rekorddag for Steam

 2. Cyberpunk 2077 fjernet fra Playstation

 3. BTS slo egen YouTube-rekord – samler inn priser

 4. Kardashian ber Trump om å omgjøre dødsstraff

 5. Nyhetsquiz uke 28