En million Xbox One-konsoller ble solgt på lanseringsdagen

Kun én uke etter at Sony gjorde akkurat det samme med PlayStation 4.

Audun Rodem (gamer.no)
ARTIKKELEN ER OVER SEKS ÅR GAMMEL
Gamer.no - Spill er kultur

Microsoft skal ikke ha det på seg at de er dårligere enn Sony når det kommer til salgstall. I likhet med hovedkonkurrent Sony melder selskapet om at de har solgt over en million Xbox One-konsoller på lanseringsdagen.

Xbox One ble lansert i 13 markedsområder 22. november, deriblant Nord-Amerika og flere av Europas største land. Her i Norge må vi vente til neste år med å se hva Microsoft har å stille med i den kommende konsollgenerasjonen, mens konkurrent Sony lanserer PlayStation 4 allerede 29. november.

Xbox One er stor og svart, og huser masse spennende teknologi. (Foto: Barone Firenze/Shutterstock)

Dette er dermed Microsofts beste lanseringssalg noensinne. I 2006 greide de å dytte forgjenger Xbox 360 ut til 326 000 kunder i løpet av to uker, mens PlayStation 3 kun fikk ut 200 000 av døren i samme tidsperiode. Nintendo Wii ble den store vinneren den gang med 600 000 i løpet av sine første åtte dager.

Både Xbox One og PlayStation 4 kan dermed skryte av å ha slått nye rekorder. At Microsoft lanserte i tretten markedsområder sammenlignet med Sonys fokus på Nord-Amerika, er nok dog en forskjell man ikke bare kan koste under teppet.

Kritiske kritikere

Ryse: Son of Rome får litt hard medfart. (Foto: Crytek)


På tampen av forrige uke kunne utenlandske medier trekke sløret av sine Xbox One-anmeldelser, og de har blandede resultat å melde. Mens Forza Motorsport 5, Dead Rising 3 og Killer Instinct får en rimelig god mottagelse, når ikke LocoCycle,Zoo Tycoon, Crimson Dragon eller Ryse: Son of Rome toppsjiktet. Situasjonen ligner uken før, da PlayStation 4-spillene også fikk ris og ros fra pressen.

Her i Norge har vi sett plattformeventyret Knack få lunken mottagelse, mens arkadeskyteren Resogun får en del mer skryt.

Sjekk ut en sniktitt på Microsofts konsoll hos Gamer.no:Vi har testet Xbox One »

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder