STORSATSING: Sony viste frem nye Playstation 4 i natt.

Slik ser nye Playstation 4 ut

Sony lettet endelig på sløret under nattens pressekonferanse.

Artikkelen er over seks år gammel

Skrevet av Eigil Knudsen, Gamer.no

I natt, rundt klokken 03.15 norsk tid, startet Sonys E3-pressekonferanse. De åpnet med et heftig lysshow med blått fargetema som markerte starten på en presentasjon som kunne by på noen nye avsløringer, men også en del vi visste fra før av.

PlayStation 4 endelig vist frem
Nattens største avsløring av PlayStation 4, som er hovedattraksjonen under årets E3-messen. Som kjent ble ikke den fysiske konsollen vist frem under den offisielle kunngjøringen for en stund siden, men denne gangen presenterte endelig Sony maskinen i all sin prakt. Som man kan se av bildene får konsollen en stilren «dobbeldekker»-design i grå og sort.

Prisen ble også kunngjort og vil ligge på 399 dollar i USA og 399 euro i Europa. Til sammenligning vil Xbox One koste 499 euro i Europa. I likhet med Microsofts konsoll blir PlayStation 4 tilgjengelig rundt juletider.

Vil lage eget innhold

Etter avdukingen av selve konsollen kunne sjefen for Sony Pictures, Michael Lynton, fortelle at Sony vil utnytte ressursene de besitter innen TV og film til å produsere originalt, eksklusivt innhold for PlayStation 4 og PlayStation Network.

Dette vil innebære støtte for flere strømmetjenester for både film og musikk, og ifølge Lynton vil det blant annet bli mulig å leie filmer på PlayStation 4 fra dag én.

Shuhei Yoshida, sjefen for selskapets spillutviklingsavdeling Worldwide Studios, kunne også røpe at de har over 30 PlayStation 4-spill under utvikling, deriblant mange helt nye IP-er. Én av disse er et spill som heter The Order. Klippet fra dette spillet viste en hest og kjerre i full fart gjennom en 1800-tallsby, men hvor høyst moderne våpen også var til stede.

Se traileren til The Order her »

Ellers ble det avslørt at Killzone Shadow Fall, Infamous: Second Son og Knack vil bli lanseringsspill til PlayStation 4.

Final Fantasy XV og Kingdom Hearts 3

Det ble videre gjort et stort poeng ut av at den kraftige maskinvaren i PlayStation 4 nå gjør det mulig å legge større vekt på følelser i spill, med langt mer realistiske ansiktsanimasjoner enn tidligere. For å demonstrere dette potensialet viste Sony frem Quantic Dreams kommende PlayStation 4-spill The Sorcerer, hvor man fikk se en eldre herre med svært så detaljrike og livaktige ansiktstrekk.

Følelser står også i fokus i Final Fantasy-spillene. Fans av denne serien fikk anledning til å sperre øynene opp når Square Enix viste en trailer fra det kommende Final Fantasy XV, som kommer til både PlayStation 3 og 4. Etter mye rykter og spekulasjoner kunne det samme selskapet også omsider bekrefte at Kingdom Hearts 3 er under utvikling, og viste sågar en kort teaser fra spillet.

Bruktstøtte og ingen online-krav

Mot slutten av Sonys pressekonferanse kommer Jack Tretton inn på scenen igjen for å avslutte seansen.

Han kan fortelle at det på nåværende tidspunkt er til sammen 140 spill under utvikling til PlayStation 4. Tretton utløser en tiltakende jubel i salen når han deretter avslører at Sony kommer til å støtte brukte spill ved å ikke innføre noen restriksjoner på disse. Minst like populær var opplysningen om at PlayStation 4 ikke vil komme med krav om å være på Internett hele tiden. På begge disse punktene vil konsollen altså skille seg fra Xbox One.

Microsoft svarer på kritikken:- Du må bare være online én gang hver dag

Sony rundet av med å nevne at selskapet skal bruke skytjenesten Gaikai til å tilby strømming av PlayStation 3-spill på både PlayStation 3 og 4, et prosjekt Sony visstnok har store ambisjoner for.

Det blir en spennende høst:Xbox One kommer i november »

Mer om

  1. Playstation 4
  2. Forbrukerelektronikk

Flere artikler

  1. Microsoft dropper nettkrav og bruktsperre i Xbox One

  2. Xbox One-spill kan spilles mens de lastes ned

  3. - Med Xbox One ser vi Microsofts sanne ansikt

  4. Sony solgte 1 million PlayStation 4-konsoller på lanseringsdagen

  5. Xbox One blir ikke bakoverkompatibel

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder