• Gaming-forbund vil ta tak i psykisk helse

  For andre gang på kort tid er en kjent Twitch-streamer død. Counter Strike-forbund er bekymret for gameres psykiske helse, og sier de vil gjøre grep.

  Publisert 10. juli, kl. 18:01

 • Streameren Lannia «Ohlana» døde nylig, kun 26 år gammel. Hun hadde over 100.000 følgere på streamingplattformen Twitch, skriver Dagbladet. Der spilte hun blant annet Counter Strike, noe hun også har spilt profesjonelt.

  Svenske Expressen skriver at Ohlana lenge har vært åpen om at hun har slitt med egen psykisk helse.

 • Nyheten om Ohlana kommer kun kort tid etter at streameren Byron «Reckful» Bernstein ble funnet død av romkameraten sin.
  I en melding på Twitter bekreftet hans bror Gary Bernstein at lillebroren tok sitt eget liv.

 • Mads Øland, administrerende direktør i CSPPA – som representerer profesjonelle Counter Strike-spillere, forteller at det er mye debatt om psykisk helse i gaming-industrien.

  Øland har tidligere jobbet med profesjonell fotball, men mener at det er større problemer med psykisk helse i gaming og e-sport.

 • – Det siste halvåret har flere av våre medlemmer måttet slutte med gaming fordi de har blitt utbrent, hatt stressrelaterte problemer, angst og depresjon, forteller han.

  Øland jobber selv med profesjonelle spillere, men forteller at de ser problemer med psykisk helse også i det tilknyttede streaming-miljøet.

 • CSPPA har allerede en telefonlinje for spillere som trenger hjelp, men de skal også sende ut et spørreskjema blant medlemmene sine for å bedre kunne forstå hva de sliter med og utvikle et program for å hjelpe dem.

  Øland forteller at programmet også vil bli gjort tilgjengelig for andre spillere og streamere.

 • Trenger du noen å snakke med? Mental Helse kan nås på 116 123. Røde Kors kan ringes på 80033 321. Kirkens SOS: 22400040.

Artikkelen er over ett år gammel

Mer om

Gaming

Selvmord

Counter-Strike

Twitch

Flere artikler

 1. Twitch-stjerne funnet død

 2. Twitcher Sykkuno går til YouTube Gaming

 3. Ut mot populær subreddit

 4. Kjartan Lauritzen starter e-sport-lag

 5. Lotta (22) med råd til kvinner som vil inn i gaming