UTE: Flere har allerede fått en slik i posten. Foto: Produsenten

Sendte ut Playstation 4 før lanseringsdato

Ved en feiltagelse har Elkjøp og Lefdal allerede sendt ut flere Playstation 4-konsoller. Over en uke før den offisielt blir lansert.

ARTIKKELEN ER OVER SEKS ÅR GAMMEL

I Europa skal spillkonsollen, kjent som PS4, først være i salg fra 29. november. I dag har VG likevel sett flere annonser på finn.no fra folk som hevder de allerede har fått tilsendt den nyeste Playstation-konsollen, og som vil selge den videre umiddelbart.

Prisene ligger på opp mot 10.000 kroner.

- Begrenset antall

En skriver blant annet at han kan vise til kvittering fra Elkjøp. Elektrokjeden selv bekrefter at de har sendt ut spillkonsoller før lanseringsdatoen.

- En feil i logistikksystemet vårt førte til at et meget begrenset antall av de som hadde forhåndsbestilt fikk den før tiden. Det er snakk om i underkant av fem prosent av de forhåndsbestilte. Alle andre får den nøyaktig til den datoen de har blitt lovet, sier kommunikasjonssjef Øystein Schmidt, som ikke vil ut med hvor mange som har forhåndsbestilt.

Han forklarer at det selvsagt ikke var meningen at noen skulle ha fått den ennå. Feilen skal nå være rettet.

- Slike feil skal ikke skje, så vi ser alvorlig på dette. Vi har drevet med lansering med store og etterlengtede produkter i flere tiår. Vi har stor respekt for lanseringsdatoer, sier kommunikasjonssjefen, og fortsetter:

- Når det er sagt så finnes det jo ingen spill tilgjengelig ennå, Det er mye med PS4 som er koblet opp mot lanseringsdatoen. De som har fått den allerede får med andre ord ikke tatt i bruk det fulle potensialet av maskinen før 29. november.

Menneskelig feil

Men Elkjøp er ikke de eneste som har sendt ut for tidlig. VG har snakket med en som hevder han fikk sin PS4 fra Lefdal i dag.

- Jeg bestilte den for flere måneder siden, og fikk sjokk når jeg så den var kommet i dag, sier mannen, som ikke ønsker navnet på trykk.

Lefdal, som bruker samme innkjøpssystem som Elkjøp, forteller at det hele skyldes en menneskelig feil.

- Utsendelsesdatoen på noen av bestillingene våre har blitt feil. Totalt har 19 konsoller derfor blitt sendt ut. Det er jo uheldig overfor samarbeidsdato at vi gjør slike feil, og det skal ikke skje, sier direktør i Lefdal, Trond Samuelsen.

Han tror likevel ikke at det fører til store konsekvenser for videre samarbeid.

- De synes selvsagt ikke dette var bra, men feil kan skje.

Stor interesse

Det har så langt ikke lyktes VG å få en kommentar fra Nordisk Film Distribusjon, som på vegne av Sony er distributør av PS4 i Norden.

Interessen for PS4 har vært stort. I USA og Canada solgte man over 1 millioner konsoller da den ble lansert der 15. september.

I Norge har mange forhåndsbestilte allerede for et år siden. Flere nettbutikker har den siste tiden oppgitt at de er usikre på om de er i stand til å møte etterspørselen nå får jul.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder