Skjermbilde fra Manhunt 2. Foto: Rockstar

Sony og Nintendo stanser «Manhunt 2»

(VG Nett) Sony og Nintendo nekter å gi ut spill merket med «kun for voksne». Dermed er «Manhunt 2» i praksis også bannlyst i USA.

Rune Fjeld Olsen
ARTIKKELEN ER OVER 12 ÅR GAMMEL


Den amerikanske aldersmerkingsinstansen ESRB har merket det kommende Rockstar-spillet «Manhunt 2» med en foreløpig «adults only» - «kun for voksne».

Det er bare 23 spill som har fått denne merkingen til nå i USA, og det er stort sett snakk om pornografiske spill som «Lula 3D».

Denne merkingen fører automatisk til at en stor prosentandel av spillbutikkene i USA nekter å selge spillet, noe som igjen fører til dramatisk kuttet salgspotensiale.

«Manhunt 2» skal etter planen komme ut på Wii, PS2 og PSP i USA 10. juli. Dersom ESRB-klassifiseringen blir stående, er derimot spillet i praksis bannlyst.

Ifølge Gamespot har både Sony og Nintendo klare regler på at tredjepartsutviklere ikke vil få spill merket med «adults only» utgitt på deres spillplattformer.

«Manhunt 2» er ikke på vei til Xbox eller Xbox 360, men også Microsoft har ifølge Gamespot lignende regler.

Rockstar Games og morselskapet Take Two Interactive kan nå enten anke «adults only»-klassifiseringen i USA, eller de kan modifisere innholdet i spillet og gå for en lavere klassifisering.

Hvis ingen av delene når frem, vil ikke spillet komme ut i USA i det hele tatt.

«Manhunt 2» ble tidligere denne uken bannlyst i Storbritannia, og i går fulgte Irland etter. Du kan lese mer om den pågående «Manhunt 2»-saken på våre spillsider.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder