STJERNEMØTE: Nintendo-designer Shigeru Miyamoto og regissør Steven Spielberg møtes under spillmessen E3 i 2006. Foto: AP

Puzzle og aliens fra Spielberg

(VG Nett) Stjerneregissør Steven Spielberg har tre spill på vei. Nå er innholdet i to av dem avslørt.

Rune Fjeld Olsen
ARTIKKELEN ER OVER 12 ÅR GAMMEL


Regissør Steven Spielberg er naturlig nok mest kjent for sin innsats på kinolerret.

Med filmer som «E.T.», «Schindlers liste», «Nærkontakt av tredje grad», «Indiana Jones», «Haisommer» og «Saving Private Ryan» har han stemplet sitt preg på filmenes verden for evig tid.

Men han har også hatt en finger eller to med i spillutvikling helt siden 1989, da han bidro på spillet «The Dig» sammen med George Lucas. Han er dessuten kreditert som en av skaperne av «Medal of Honor»-serien til Electronic Arts.

Nå vender han tilbake til spillenes verden med to helt nye spill. Og i natt ble de første detaljene om disse to spillene avslørt av Newsweek.

Det første spillet blir beskrevet som et action- og puzzlespill til Wii, en blanding av «Jenga» og tegnefilmer som vises lørdag morgen.

- Det virket bare som en bra ting for hele familien å spille sammen i juleferien, sier Spielberg til Newsweek.

Wii-spillet er et direkte resultat av at Spielberg prøvde ut Nintendo Wii sammen med stjernedesigner Shigeru Miyamoto under spillmessen E3 i fjor.

- Etterpå snakket vi om Wii, og jeg sa «ville det ikke vært morsomt om vi kunne prikk, prikk, prikk», sier Spielberg.

Det andre spillet, som ifølge Newsweek har kodenavnet «LMNO», beskrives som en blanding av Hitchcock-thrilleren «North by Northwest» og «E.T.».

E.T. er derimot ikke en liten, rar skapning, i steden er det snakk om en rolle som beskrives som en voksen og «heit» kvinne.

Her styrer du en tidligere hemmelig agent, som får assistanse av denne utenomjordiske kvinnen.

- Utfordringen er om spillet kan ha en følelsesmessig påvirkning på spillerne samtidig som de aktivt manipulerer verdenen, sier Spielberg.

«LMNO» er under utvikling til Xbox 360 og PS3. Steven Spielberg har ett spill til - i tillegg til disse to - under utvikling sammen med Electronic Arts.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder