Mario og Donkey Kong gjør comeback

Nye Wii U-spill med Nintendo-heltene er bekreftet.

ARTIKKELEN ER OVER SEKS ÅR GAMMEL

Skrevet av Jens Erik Vaaler, Gamer.no

Nintendo valgte å ikke holde en stor pressekonferanse før årets E3-messe i Los Angeles. I stedet viste de sine viktigste titler gjennom en ny Nintendo Direct-sending. Blant disse finner to nye plattformspill til Wii U med Mario og Donkey Kong i hovedrollene.

Møt katte-Mario

Den første tittelen som ble vist frem av Nintendo-president Satoru Iwata var Super Mario 3D World. Dette blir utviklet av EAD Tokyo, et av spillstudioene bak Super Mario Galaxy og Super Mario 3D Land.

Det kommer tydelig frem at det nye spillet er inspirert av de forrige 3D-titlene, men også gamle Super Mario Bros. 2. Luigi, Peach og Toad reintroduseres som spillbare figurer, og hver av dem har sine spesielle evner som skiller dem fra hverandre. Luigi hopper høyest, Peach kan sveve gjennom luften og Toad er den som løper raskest.

Super Mario 3D World kommer også med en samarbeidsmodus for fire spillere og en ny spesialoppgradering som kler opp Mario i et kattekostyme.

Nivåene ser større ut enn tidligere og dermed kommer kattedrakten godt med. Med denne kan du nemlig klatre opp vegger og nå fram til nye høyder, bokstavelig talt. Nintendo beskriver spillet som det neste skrittet for tredimensjonale Mario-spill.

Lanseringsdato er foreløpig satt til desember 2013, både i fysisk og digital versjon.

Hold hodet kaldt med Donkey Kong

Den bananglade gorillaen Donkey Kong får endelig gjøre sin debut på Wii U i løpet av året, og nok en gang er det Retro Studios som står bak. Dette er samme selskap som gav oss Donkey Kong Country Returns i 2009.

I sitt neste eventyr, Tropical Freeze, tar gorillaen skrittet inn i høyoppløselig grafikk som skal gi spillerne en mer detaljert og dynamisk opplevelse. Satoru Iwata skrøt blant annet av detaljrikdommen i Donkey Kongs pels under videopresentasjonen. Akkurat som i forgjengeren kan man bevege seg mellom forgrunn og bakgrunn, og flere undervannsnivåer har blitt lagt til.

Skjermbilde fra Donkey Kong Country: Tropical Freeze.

Denne gangen er det ingen onde «Kremlins» som truer Kongs bananhorde ettersom antagonistene i spillet er vikinger som har invadert nordfra. Sammen med sin kompis Diddy Kong må den litt sløve primaten nok en gang redde sitt hjem fra ødeleggelse. Heldigvis får de litt mer hjelp denne gangen. Veteranen Dixie Kong, sist sett i Donkey Kong Country 2 og 3, blir med på eventyret og bidrar til å gi en ny spilleropplevelse. Akkurat som sist tilbyr Tropical Freeze samarbeid med en venn som inntar rollen som enten Dixie eller Diddy.

Få med deg de viktigste E3-nyhetene:- Her er Xbox One-avsløringene »- Slik ser Playstation 4 ut »

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder