• Delstat vil forby «GTA»

  Voldelige spill får skylden for kriminalitetsbølge i Chicago.

  Publisert 24. februar, kl. 11:17

 • Marcus Evans Jr., som sitter i Representantenes hus i staten Illinois, mener voldelige spill, som «Grand Theft Auto»-serien, skal ha noe av skylden for statens økning i biltyveri og drap.

 • Nå prøver Evans, som representerer demokratene, å få igjennom en lov som forbyr salg av spill som viser «fysisk vold», inkludert «biltyveri med fører eller passasjer til stede.»

 • Den fulle definisjonen av denne typen spill er ifølge lovforslaget dette:

  «Hvor spilleren kontrollerer en karakter i spillet som oppmuntres til vold mot mennesker, og hvor spilleren dreper eller forårsaker alvorlige fysiske eller psykiske skader hos andre mennesker eller dyr».

 • – Loven vil forby salg av disse spillene som promoterer de ulovlige aktivitetene vi lider av i byene våre, sier Evans ifølge medier som The Chicago Sun Times.

  Forslaget er ment å erstatte en allerede eksisterende lov, som sier at det ikke er lov å selge disse spillene til mindreårige. Det ble sendt inn på fredag, men har enda ikke blitt stemt over.

 • I januar ble det etterforsket 51 drap i Chicago, som er det høyeste tallet på fire år. I tillegg ble det rapportert 218 biltyveri. I det tempoet vil man lande på omtrent 2600 saker i 2021, som er en dobling fra 2019.

Artikkelen er over ett år gammel

Flere artikler

 1. «Dominoeffekten» etter Texas-loven

 2. Én av åtte Nav-ansatte har vært utsatt for vold

 3. WHO vil ha forbud mot salg av levende dyr på matmarkeder

 4. Marilyn Manson løslatt etter avhør om spyttkrangel

 5. Demonstrasjonene i Colombia: – Lukten av tåregass gjennomsyrer hele byen