SPRANGRIDNING: Det er nesten like gøy å hoppe over hindre som i virkeligheten i «My Horse

Realistisk hestespill

«My Horse & Me 2»

Dette spillet er så realistisk at det nesten føles som å ha hest - både lykken og jobben.

ARTIKKELEN ER OVER TI ÅR GAMMEL

Maser datteren din om å få hest? Gi henne dette spillet i stedet - det kan faktisk være et godt substitutt. Det er så realistisk at man formelig kan lukte sagmuggen i stallen og høre prustingen fra hesten når man rir. Og kanskje skjønner hun også hvilken jobb det faktisk er å ha hest.

Spillet starter med at man øver på å ri. Dette gjør man ved å samle stjerner i forskjellige farger - grønne stjerner er skritt, blå er trav, rød er kortgalopp og rosa er galopp. Etter hvert som man klarer å styre hesten samtidig som man behersker de ulike gangartene, får man begynne å ri konkurranser. Konkurransene omfatter dressurridning, terreng og sprang. Konkurransene er svært realistiske, og lokalisasjonene er hentet fra faktiske steder rundt om i verden.

Men spillet er ikke bare fart og moro. Hesten må stelles og fores, og det like omfattende som i virkeligheten. Det tar lang tid å møkke ut av stallen og pusse hesten helt ren. Og så skal den selvsagt ha sin daglige dose kjærlighet for å holde koken.

Dette kan oppleves veldig kjedelig og tålmodighetskrevende. Men for hestegale jenter er dette selve livet - å terpe på rideferdighetene og pusse hesten til den skinner, dag etter dag. Og det er selvsagt disse jentene spillet er ment for.

KRISTINE STORLI HENNINGSEN

My Horse & Me 2

Plattform: 360 Wii PS2 PC DS
Genre: Sport
Alder: 3+
Utvikler: W Games
Utgiver: Atari
Si din mening!

VG:s terninger viser 5 prikker

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder