Ocelote håver inn på League of Legends-karrieren. (Foto: Oceloteworld.net)

Han tjener millionbeløp på å spille dataspill

League of Legends-proffen «Ocelote» raker inn nesten fem millioner kroner i året.

Audun Rodem (gamer.no)
ARTIKKELEN ER OVER SEKS ÅR GAMMEL
Gamer.no - Spill er kultur

I et intervju med det spanske nettstedet ABC.es forteller League of Legends-proffspiller Carlos «Ocelote» Rodríguez at han tjener rundt 5 millioner kroner i året.

Av dette beløpet skal om lag 70 prosent komme fra salg av såkalt «merchandising» på nettstedet Oceloteworld.net - gjenstander som skjerf, t-skjorter, tastatur og headset påklistret spillerens varemerke. Resten av årslønnen kommer fra annonser på videoer og premier fra turneringer, samt personlige sponsorer.

Lønnes av spillselskap

Carlos «Ocelote» Rodríguez. Foto: Oceloteworld.net


Ocelote spiller «mid lane» og er lagkaptein for topplaget SK Gaming, og har spilt League of Legends på proffnivå de siste par årene.

League of Legends er blant de mest populære spillene i den såkalte «multiplayer online battle arena»-sjangeren. To lag på fem spillere prøver å ødelegge hverandres hovedbase, kalt Nexus. For å komme seg til fiendens Nexus må laget både samarbeide godt og slåss med andre laget, samt bryte seg gjennom flere forsvarsbarrierer.

Ocelote med to andre spillere fra SK Gaming. Foto: Riot Games

Utviklerne av spillet, Riot Games, holder sin egen turnering kalt LCS, og lønner de beste spillerne i verden. «Ocelote» påstår at de beste spillerne i Europa tjener mellom 400 000 og 550 000 kroner i året på å delta i ligaen, men utdyper ikke hvordan lønnsystemet virker i praksis. Tidligere i år kunne PC Games N fortelle at Riot bruker om lag 1 million kroner på hvert profflag, noe som gjør at Ocelotes estimat virker litt generøst.

Lukrativ historie

At esport kan være et lukrativt karrierevalg for enkelte er noe som har vært kjent i lang tid. Ofte nevnes veteranen Johnatan «Fatal1ty» Wendel, som lenge har vært i søkelyset for å ha greid å skape en bedrift rundt seg selv og spillferdighetene sine. Fatal1ty har bykset fra spill til spill, noe som for de fleste esportsproffene ikke er så lett.

Det er ikke bare-bare å se på en Leauge of Legends-kamp:Sjekk ut Gamers seerguide til League of Legends »

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder