FREMTID I FARE: Krisestemning skal nå angivelig råde hos Call of Duty: Modern Warfare 2-utvikler Infinity Ward. Foto: INFINITY WARD/ACTIVISION

Massedrap av sivile i «Modern Warfare 2»

(VG Nett) En lekket video fra årets kanskje største spillutgivelse skaper nå kraftige reaksjoner.

  • Rune Fjeld Olsen
ARTIKKELEN ER OVER TI ÅR GAMMEL

Hvor går grensen for spillvold? Det er spørsmålet mange spillere nå stiller etter at en lekket video fra det kommende «Call of Duty: Modern Warfare 2» har funnet veien til til Internett.

NB! Denne saken inneholder noen spoilere.

I videoen deltar du i et terroristangrep i en flyplass. Spilleren som har filmet videoen, demonstrerer hvordan man kan ta del i angrepet og meie ned horder av livredde, skrikende sivile.

Sekvensen skal være en del av en historiegren i spillet hvor du styrer en CIA-agent som har infiltrert en russisk terroristgruppe. Og uvanlig nok reagerer nå mange spillere på den ubehagelige sekvensen.

Ifølge nyhetsbyrået AP melder utgiver Activision Blizzard i en e-post at sekvensen, som de sier er ulovlig hentet fra spillet, ikke er representativ for den totale spillopplevelsen.

Utgiveren sier at spillet i stedet er designet for å vise grusomhetene forbundet med terrorisme.

Spillerne vil også bli advart om at scenen kan være ubehagelig, og Activision Blizzard sier i tillegg til AP at man vil få muligheten til å hoppe over hele sekvensen dersom man ønsker det.

VG Nett-leser 1: Nå er ikke jeg noe moralens vokter, men jeg synes det er litt over streken.

VG Nett-leser 2: Om man klarer å skille mellom virkeligheten og underholdning ser jeg ikke noe problem her ettersom det er 18årsgrense på spillet i tillegg.

Diskuter Modern Warfare 2 her!

Til spillnettsiden VG247 utdyper Activision Blizzard hensikten med sekvensen:

- Scenen etablerer hvor onde og kaldblodige en russisk «villain» og hans enhet er. Ved å etablere denne ondskapen, øker det presset på spillerens oppgave om å stanse dem, heter det i uttalelsen, som også understreker at «Modern Warfare 2» er et spill for voksne.

- «Modern Warfare 2» er et oppdiktet actionspill som er skapt av intens, realistisk spillbarhet som speiler konflikter fra virkeligheten, på samme måte som episke actionfilmer, står det i den offisielle uttalelsen, som fortsetter:

- Det har den passende aldersgrensen 18 år for sitt voldelige innhold, hvilket betyr at det er ment for de som er 18 år og eldre.

«Call of Duty 4: Modern Warfare» ble en massiv suksess etter utgivelsen høsten 2007, og er nå oppe i over 13 millioner solgte spill.

Oppfølgeren lanseres den 10. november på PC, Playstation 3 og Xbox 360.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder