BLIR SPILL: Nytt Harry Potter-spill skal være på vei. Foto: Morten Rakke/VG

Hevder etterlengtet spill kommer i 2021

Helt siden en video ble lekket i 2018, har rykter om et «open world»-spill i Harry Potter-universet florert. Nå melder Bloomberg at ryktene er sanne.

 • Jonathan Falk

Spillerne skal få muligheten til å utforske en åpen, magisk verden i det nye spillet, skriver nettstedet. Warner Bros., som sitter på rettighetene, har ikke bekreftet noe, men ifølge kilder tett på produksjonen er prosjektet «veldig ekte».

Spillet skal være ferdig til neste år, og vil bli tilgjengelig både til PlayStation 5 og Xbox Series X.

Les også: Spillene som skal bane vei for PlayStation 5

Ryktene startet etter at en video ble lekket på Reddit i 2018. Siden den gang har fans spekulert i det vide og det brede om handling og lanseringsdato. Bloombergs kilder bekrefter nå at videoen er ekte.

Warner Bros. hadde opprinnelig planlagt å avsløre nyheten på årets E3, men da spillkonferansen ble avlyst grunnet corona, valgte de å holde på hemmeligheten.

Rowlings uttalelser har skapt uro

De samme kildene forteller at produksjonen har møtt utfordringer. Ikke bare har coronaviruset og et mulig salg av Warner Bros. Interactive gjort veien humpete, men J.K. Rowling har også skapt uro blant arbeiderne.

Harry Potter-forfatteren har nemlig gjort seg svært upopulær blant mange etter en rekke uttalelser seg om transpersoner.

Kontroversene skal ha vært et tema blant de ansatte, og flere skal ha følt seg ukomfortable etter forfatterens uttalelser, og at selskapets ledelse har nektet å kommentere dem.

UPOPULÆR: J.K. Rowling har skapt furore med sine uttalelser om transpersoner. Foto: Joel Ryan / AP

IGN har tidligere hevdet at spillets handling legges til Galtvort, og at spillere langt på vei kan velge om de vil være gode eller slemme.

Spillet vil ifølge nettstedets egne kilder gi et innblikk i trollmannsverden som hverken filmene eller bøkene har gjort før.

Likevel sier Bloombergs kilder at mye av gjettingen på spillets handling har vært feil.

Mer om

 1. PlayStation 5
 2. Coronaviruset
 3. Xbox
 4. Xbox Series X
 5. J.K. Rowling
 6. Spill

Flere artikler

 1. Spillene som skal bane vei for Playstation 5

 2. Internt bråk etter J.K. Rowlings transkommentar

 3. Klipper om «Justice League»: – Det blir en helt ny greie

 4. Tidligere Trump-rådgiver sier opp i protest

 5. Ben Stiller skal regissere Nesbø-film

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder