• Full krangel om PS4-spill

  Fredag kom det etterlengtede «The Last of Us Part 2» ut til PlayStation 4, og spillet har allerede rukket å skape heftige diskusjoner på nettet. NB! Saken kan inneholde spoilere fra spillene.

  Publisert 24. juni, kl. 15:02

 • Det første spillet kom ut i 2013, og vant en rekke «årets spill»-titler. Den andre utgivelsen i rekken er også heftig omtalt i det siste. I tillegg til en hendelse som sjokkerer flere fans, er flere av spillets mest fremtredende karakterer er LHBTQ-personer.

 • Kritikerne virker mer enn fornøyde med Part 2. På nettstedet Metacritic har spillanmeldere gitt en samlet score på imponerende 95/100. Men samme side tilbyr også «vanlige brukere» muligheten til å anmelde, og der er scoren helt nede på 4,3/10.

 • Allerede to uker før premieren kommenterte regissør Neil Druckmann at spillet kom til å splitte publikum. Og riktig nok florerer meningene nå rundt omkring på nettet. Flere poengterer at utviklerne i Naughty Dog har vært så opptatt med å representere minoriteter at de har glemt å skrive en engasjerende historie.

 • Uten å røpe for mye av handlingen, så skjer det også ting tidlig i spillet som får fans til å se rødt. Under spillets hashtag på Twitter hamrer spillere løs på utviklerne, og memes og latterliggjøring produseres i hopetall.

 • Den negative buzzen har likevel ikke bydd på de store utfordringene salgsmessig. I Storbritannia har spillet nemlig hatt den beste åpningshelgen for et PS4-spill noensinne, og tar dermed tronen fra et annet Naughty Dog-spill, «Uncharted 4.»

Artikkelen er over to år gammel

Mer om

Naughty Dog

Spill

PS4

Hashtag

Playstation 4

Storbritannia

Flere artikler

 1. Elleville tall for «Cyberpunk 2077»

 2. Pluss content

  De gamle bilspillene med skyhøy nostalgifaktor

 3. Kreative selgere tar 90.000 kroner for iPhone med Fortnite

 4. Nok en superhelt inntar Fortnite

 5. Svendsens superform skyldes endret tankegang: – Det er vanvittig