VOLDELIG: Det britiske filmtilsynet har bannlyst spillet Manhunt 2. Det samme skjedde på den andre siden av Atlanterhavet, men nå kommer allikevel spillet ut i USA. Foto: Rockstar

Utsetter «Manhunt 2»

(VG Nett) Etter stormen rundt «Manhunt 2», er nå utgivelsen av spillet utsatt på ubestemt tid.

Rune Fjeld Olsen
ARTIKKELEN ER OVER 12 ÅR GAMMEL


Rockstar Games og morselskapet Take Two Interactive har hatt en mildt sagt turbulent uke.

Spillet «Manhunt 2» er bannlyst i Storbritannia og Irland, og kommer i sin nåværende form heller ikke ut i USA etter at aldersmerkingsinstansen plasserte et «adults only»-merke på spillet, noe som i praksis betyr at både Sony og Nintendo nekter å gi det ut.

Det er i tillegg ventet at både Australia og Tyskland vil bannlyse spillet, og det har også vært snakk om tilsvarende i Italia.

Tett på nett: Medietilsynet svarer på dine spørsmål om Manhunt 2, voldelige dataspill, spill generelt og norske lover og regler på området fredag kl. 13.00.Send inn dine spørsmål nå!

Les også:Forbud uaktuelt i Norge

Stormen har nå herjet frem følgende uttalelse fra Take Two:

- Take Two Interactive Software har midlertidig utsatt planer om å distribuere «Manhunt 2» på Wii og Playstation mens vi ser på hvilke muligheter vi har i forhold til avgjørelsene tatt av BBFC og ESRB, skriver selskapet i en uttalelse.

Alternativene spillselskapet nå står ovenfor er å anke avgjørelsene til det britiske filmtilsynet BBFC, som har bannlyst spillet, og til ESRB i USA. De kan også endre innholdet i spillet for å få det gjennom sensuren, eller de kan simpelthen kansellere utgivelsen.

Men Take Two mener fremdeles de ikke har gjort noe galt når det gjelder «Manhunt 2».

- Vi står fortsatt bak dette enestående spillet. Vi tror på kreativ frihet og ansvarlig markedsføring, hvilket begge er essensielle i det å lage storartet underholdning, som er vårt forretningsområde, sier selskapet.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder