Foto: Sony,

Her er den nye mini-PlayStation-en

Lar deg spille håndholdt-spill på storskjermen.

Artikkelen er over fem år gammel

Denne uken går verdens største spillmesse av stabelen i Los Angeles. Her samles det som kan krype og gå av spillutviklere og konsollmakere for å på løpende bånd vise nye spill og spennende maskinvare som vi kan vente oss i tiden som kommer.

I natt avholdt Sony, som står bak suksessen PlayStation, en stor pressekonferanse i forbindeles med messen. Her lanserte de flere spillnyheter, men selskapet hadde også ny maskinvare på lur i form av «PlayStation TV».

Håndholdspill på storskjermen

Foto: Sony,

PlayStation TV er en liten boks som kobles til TV-en din. Ifølge Sony vil den la deg spille omtrent alle spillene som allerede finnes for deres håndholdte konsoll, PlayStation Vita, på storskjermen i stua.

Vita-spillene settes inn i maskinen i front og spilles ved hjelp av en helt vanlig PlayStation 3- eller 4-håndkontroller – som for øvrig er større enn selve PlayStation TV-en. Den nye maskinen måler nemlig bare 6 x 10 centimeter.

PlayStation TV lar deg lagre fremgangen i spillene dine i selve maskinen. Ønsker du derimot å bytte på å spille mellom den nye stuekonsollen og den håndholdte Vita-en må du investere i et av Sonys egne minnekort for å utveksle progresjonen. Med et minnekort kan du dessuten laste ned spill fra PlayStations nettbutikk.

I tillegg til å spille Vita-spill skal PlayStation TV også ta seg av strømming av PlayStation 4-spill til TV nummer to i huset. Dette er en kjekk funksjon om TV-en som PlayStation 4-konsollen din er koblet opp til er opptatt når du vil bruke den.

Sonys minikonsoll kan kommunisere med det trådløse hjemmenettverket ditt, men vil fungere aller best om du kobler den til med en nettverkskabel. For å ta i bruk PlayStation TV er alt du må ha en HDTV.

Du kan faktisk spille gamle Playstation-klassikere rett på datamaskinen din:

Teknologinettstedet Hardware.no viser deg hvordan »

Flere triks

I det amerikanske og japanske markedet kan PlayStation TV friste med en rekke tjenester som lar deg se nett-TV og strømme filmer- og serier til den. Om vi får et tilsvarende tilbud for Norge er ukjent, og det samme gjelder for hvorvidt vi får nyte godt av abonnementstjenesten PlayStation Now, som gir amerikanerene tilgang til gamle PlayStation-klassikere for en fast månedssum.

Norsk pris for PlayStation TV er ikke offentliggjort ennå, men over dammen vil den lille boksen koste 99 dollar, en pris som tilsvarer omtrent 650 kroner. Konsollen blir tilgjengelig i sort og kan ventes her på berget i høst en gang.

Slik spiller du PlayStation 4-spill på Sonys håndholdte Vita »

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder